avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cât durează instrumentarea unui dosar ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cât durează instrumentarea unui dosar ??

Buna seara. In urma cu un an prietenul meu s.-a urcat la volan in stare de ebrietate și după o urmărire ca in filme (fără victime, din fericire) a fost oprit de poliție și i s-au luat probe de sânge pt stabilirea alcoolemiei. După 6 luni de la incident, a cerut sa platească analizele, S-a dus la Poliție, a solicitat nr dosarului și a angajat un avocat. (luna aprilie a.c.) Pana la aceasta data nu a primit nicio veste privind dosarul. Este normal sau trebuie sa mai facă ceva pt a se ocupa cineva de dosar ??? Va mulțumesc !!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator
De ce nu il intreaba pe avocatul dansului ? Doar l-a platit, nu ?
Instrumentarea unui dosar nu are un termen, organele, in mod teoretic, fac tot posibil pentru finalizarea urmarii penale si prezentarea unei solutii.
Daca prietenul dv a angajat aparator ales,atunci acesta daca este responsabil ar trebui sa se ocupe,sa analizeze documentele din dosar,sa hotarasca strategia de aparare a intereselor prietenului dv
Bineînțeles ca a întrebat avocatul. Acesta i-a răspuns ca persoana (polițist,procuror sau ce o fi)) care se ocupa de dosar a fost in concediu.. (din Aprilie pana in Noiembrie ???) Prietenul meu a-a interesat personal la Udriste de nr dosarului in Aprilie și de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Cât duespre plata, avocatul i-a cerut o suma pe N-V la început, după care a încheiat un contract pe care a spus ca trebuie sa îl plătească doar in momentul in care va avea un rezultat. Am presupus ca a vorbit serios. Poate ca ar trebui sa meargă sa plateasca înainte, chiar dacă nu are niciunr ezultat încă ??? Nu știm cum se procedează, am luat de bun ceea ce i-a spus avocatul...dar mi se pare ca a trecut destul de mult timp și nu a primit nicio veste pana in acest moment...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator
@ DanAlyna, poate sa dureze si mai mult de un an finalizarea procesului. Cat despre faptul ca ati platit o suma pe NV (in principiu asa ceva nu se face, insa daca ati platit si ati primit chitanta ulterior este in regula, daca nu, nu) si ati mai incheiat si un contract pentru o alta suma ...no comment, adica nu comentam pentru ca nu stim ce si pentru ce ati platit si nici despre ce contract este vorba . Aici ar trebui sa mai reflectati si sa va mai documentati putin.
Avocatul a taiat chitanta, nu a fost pe NV asa cum am crezut. Nu ne-ar fi deranjat oricum, daca am fi primit si un rezultat. Insa din luna Iunie si pana acum nu a venit cu nicio veste. Contractul incheiat este de asistenta juridica (asistare si reprezentare dosar faza UP), despre care avocatul a spus ca trebuie sa îl plătească doar in momentul in care va avea un rezultat. Intreb si eu ca orice om: asa este procedura sau ar trebui sa ii platim inainte ???? Pentru ca de 5 luni nu avem nicio veste, Vrem doar sa aflam care este procedura, pentru ca a trecut mai mult de un an de cand s-a petrecut incidentul si, desi stim ca in tara asta totul se desfasoara cu viteza melcului, nu mi se pare normal/ corect sa nu informezi inculpatul despre stadiul dosarului. Asa cum ati si specificat, este clar faptul ca plati fara chitanta nu se fac, insa in situatia descrisa, omul ar face orice, macar sa primeasca un sfat, putina atentie, sa i se explice stadiul in care se afla dosarul.
De reflectat reflectam de un an incoace, am citit sute de forumuri si de cazuri.... si nu inteleg la ce va referiti cand spuneti "sa va mai documentati". Nu am,cunostnte juridice si tocmai de aceea am ales sa cer un sfat pe acest forum. Tot ce am inteles este ca avocatul este cel care trebuie sa se ocupe. Ceea ce nu am aflat este daca trebuie platit inainte sau dupa ???
As aprecia foarte mult raspuns simplu si la obiect, pe intelesul omului de rand, care nu are prea multe cunostinte juridice.
Multumesc !!
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Solutionare caz alcoolemie florentin29 florentin29 salut,acum 2 saptamani am fost oprit de politia de la circulatie ca am trecut pe rosu(in mod normal acolo era intermitent la dreapta,m-am asigurat din stanga ... (vezi toată discuția)