avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CAS si cardul european de sanatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CAS si cardul european de sanatate

1. In cazul in care in decursul unui an am avut 2 job-uri, unul la stat si unul in cadrul unui ONG, contributia catre CAS este obligatorie si in cazul contractului cu ONGul?

2. cardul european de sanatate nu se elibereaza daca solicitantul nu a cotizat in ultimii 5 ani la fondul de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 19:28, 12 Octombrie 2009
Din indicatiile Casei de Asigurari de Sanatate rezulta:
Cererea pentru eliberarea cardului, va trebui insotita de o copie dupa buletinul sau cartea de identitate (certificat de nastere pentru minorii sub 14 ani) si de dovada calitatii de asigurat pe ultimii 5 ani. Cardul astfel obtinut este valabil pentru o perioada de 6 luni in orice tara a Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.
Multumesc.
exista vreo reglementare care sa oblige plata catre fondul de sanatate din partea fiecarui loc de munca?
rododendron a scris:

Multumesc.
exista vreo reglementare care sa oblige plata catre fondul de sanatate din partea fiecarui loc de munca?

Pentru card e suficient ca se retine contributia de 5,5% de la jobul de la stat iar cardul european se elibereaza cu adeverinta de salariat si copie dupa cartea de identitate cu conditia ca in ultimii 5 ani sa nu fi avut intrerupere de activitate pentru care nu s/au platit asigurarile.Daca aveti intrerupere, pentru aceasta perioada, pe baza deciziei de impunere de la administratia financiara se calculeaza contributia neplatita, plus majorari de intarziere si dobanzi conform codului de procedura fiscala.
Pentru cardul european documentele se depun in Sediul din Branduselor, nr.2-4, sect. 3, in fata Mall Vitan.Cardul se elibereaza in 7 zile lucratoare si este valabil 6 luni doar pentru serviciile medicale de urgenta.
Va dau linkul cu cererea pentru eliberarea cardului european pe care o completati on/line si o tipariti la imprimanta.
[ link extern ]
Cat priveste reglementarea care spune ca se platesc asigurarile pentru orice venit impozabil va dau linkul mai jos la capitolul III, sectiunea 1.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin cardul european de asigurat? adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Va rog sa imi spuneti care este modalitatea de a obtine un card de sanatate european? Va multumesc cu stima (vezi toată discuția)
Cardul european de asigurare medicala theosia theosia buna ziua Eu si sotul meu nu suntem angajati cu carte de munca deci nu platim asig medicale. Vrem impreuna cu copilul de 4 ani sa plecam in uk .M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate european jhonyboxing jhonyboxing Buna ziua! Am deschis acest nou subiect in speranta ca mi se va raspunde la intrebarile mele.-In primul rand,mi se pare normal sa explic prima data ... (vezi toată discuția)