avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... publicitatea locurilor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

publicitatea locurilor de munca

As dori sa stiu daca firmele private au obligativitatea publicitatii locurilor de munca sau doar statul, deoarece nu imi explic cum pe ejobs dau anunturi mii si nu deschid cv-urile?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:14, 9 Octombrie 2009
Sunt foarte multe CV-uri depuse pentru un post aplicat, in functie de procedura pe care o au de urmat (specifica fiecarui angajator-nu-i poate obliga nimeni) persoanele de la recrutare recurg la studierea acestora.

Cei de la recrutare poteaza mai multe joburi si in functie de urgenta si de nevoia ocuparii postului respectiv se ocupa de ele,avand anumite prioritati.
As dori sa stiu daca firmele private au obligativitatea publicitatii locurilor de munca sau doar statul


Nu au aceasta obligativitate, asa cum este ea stipulata in cazul institutilor/societatilor de stat - adica publicitate directa, prin afisare la sediu, publicare pe site-ul popriu sau in presa scrisa.

Transmiterea catre AJOFM a locurilor de munca vacante poate fi considerata mai degraba ca publicitate indirecta.
Intarind cele spuse de grace_r, pot exista metode de-a fi vizualizate CV-urile relevante si fara sa fie deschise din interiorul site-urilor de pe care au fost postate anunturile.
Spre exemplu, pe langa faptul ca se pot face setari in care poti vizualiza cerintele minimale cerute fara a deschide CV-ul aplicantului, se pot redirecta CV-urile aplicantilor de pe site-urile de recrutare unde se posteza anunturi direct catre ats-ul (aplicatia de gestionare a CV-urilor )cu care lucreaza. Astfel se pot vizualiza si gestiona Cv-uri chiar si fara a intra in contul de pe site-urile unde s-au postat anunturi.

Pe de alta parte, faptul ca se fac publice anunturi pe diverse site-uri de recrutare nu atrage dupa sine obligatia angajatorilor de-a vizualiza toate aplicatiile depuse si de-a contacta toti aplicantii. Orice angajator este liber sa-si stabileasca propria procedura de recrutare, sa opreasca recrutarile cand considera de cuviinta ca a gasit candidatul cautat si isi asuma eventualele pierderi (in termeni de potential angajati).
Lege nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua observatii... klewos klewos Doua observatii... 1. "Inspector resurse umane" NU inseamna "responsabilul pentru personal din firma"! Pe site-urile de recrutare am gasit foarte ... (vezi toată discuția)
Legea somajului gabriela25 gabriela25 buna!sunt ,gabriela, astazi am fost sa imi gasesc un loc de munca la bursa locurilor de munca ;organizata de AJOFM,iar acolo am fost intrebata dacva pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Serviciu contracost "alerta email" este legal ? portik portik Buna . Am creat un site de publicitate, si as vrea sa aiba si un profit. Am \"verificat\" piata , si feddbeckul este ca se cere \" munca in strainatate\" . ... (vezi toată discuția)