avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Antreprenor sau somer?
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Antreprenor sau somer?

Buna ziua tuturor!

As vrea sa-mi incep si eu activitatea pe acest forum punandu-va o intrebare:
Daca ati ramane fara loc de munca ati prefera sa intrati in somaj pana va gasiti un alt loc de munca sau ati incerca o mica afacere?
Cel mai recent răspuns: Szentkiraly Boda Laszlo , Consultant credite si finantari 09:52, 15 Octombrie 2009
Daca nu ai bani esti fortat sa intri in somaj ..in acest fel macar ridici acel ajutor de somaj si , intre timp , iti cauti de lucru si sondezi piata cautand oportunitati de mici afaceri cum spuneti dvs!B-)
Orice persoana cu capul pe umeri ar alege sa incaseze ajutorul de somaj , intrucat , macar acesti bani ii confera o certitudine, pe cand inceperea unei afaceri , pe langa faptul ca necesita timp si bani , pana s-ar pune pe picioare, nu este nimic prin care sa se stie sigur daca va merge ori nu afacerea.Asa incat, ce-i in mana nu-i minciuna, cum se spune pe la noi.
Eu as propune urmatorii pasi:

1. depui dosar de somaj
2. decizi ce afacere vrei sa faci si te documentezi. etc
3. daca ai un prim contract promis, te autorizezi (recomand PFA, INtreprindere individuala)
4. te autorizezi
5. ai 3 luni de gratie de la somaj cat poti obtine venituri simultan din afacere si din somaj. Somajul inceteaza dupa cele 3 luni de gratie doar cand depasesti venit impozabil de 500 lei lunar.
Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca majoritatea dintre noi ar proceda la fel.
Totusi in momentul actual cred ca singura cale de a iesi din criza cat mai repede este calea antreprenoriatului. Intradevar este un pas mare, greu de luat, ce necesita o mare doza de curaj, dar prin creativitate, perseverenta, incredere si multa determinare se pot obtine rezultate bune chiar pe termen scurt. Nu vorbesc din carti, nici nu incerc sa filozofesc, ci vorbesc din proprie experienta.

Provocarea pe care o lansez este: daca cineva v-ar ruga sa-l ajutati sa devina antreprenor, ce l-ati sfatui, in contextul zilelor de azi?
Sa-si aleaga autirizarea ca Intreprindere Individuala.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene hack hack Buna seara. Am si eu nevoie de putin ajutor. Stiam de acest forum si nu am nicio baza de la care sa plec.. Cred ca aici pot gasi ce imi trebuie. Dispun de o ... (vezi toată discuția)
Pfa,af,ii zal zal Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce este mai convenabil(pfa,afi,ii)pentru un magazin ambulant cu legume si fructe si care sunt pasii de urmat.va multumesc. (vezi toată discuția)