avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta la care poate iesi definitiv la pensie o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta la care poate iesi definitiv la pensie o persoana cu handicap grad II accentuat

Din copilarie am fost diagnosticat cu anchiloza sold drept post-artrita TBC cu scurtare 10 cm. Am lucrat 24 de ani, iar la varsta de 51 de ani am iesit la pensie anticipata pe caz de boala ( grad II accentuat de invaliditate), in anul 2006. La ce varsta pot primi pensie definitiva?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
florianluli, utilizator
Cel mai recent răspuns: florianluli , utilizator 10:49, 12 Octombrie 2009
Multumesc frumos pentru informatiile furnizate. Imi cer scuze pentru usoara confuzie creata de editarea mesajului. Apreciez si formularea plina de spirit a lui Avokitten, care a sintetizat ceea ce eu nu am reusit sa redau de prima data. Am facut cursurile universitare la zi, 5 ani. Sa deduc, asadar, ca pot iesi definitiv la 55 de ani, deoarece se ia in considerare si aceasta perioada asimilata? Imi cer scuze pentru aparenta insistenta, insa doresc sa fiu pe deplin lamurit. Multumesc frumos.
Si eu imi cer scuze, dar, avand in vedere mesajul meu precedent foarte lung, raspunsul este: da. :)

Redau, direct, prevederile art. 38, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 19/2000:
ART. 38
(1) In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc frumos, doamna. Apreciez efortul dumneavoastra. Mult succes pe mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea pe caz de boala rambela rambela Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru pensionarea pe caz de boala? (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o intrebare:o persoana de sexul feminin cu varsta de 53 de ani si 23 de ani in campul muncii si cu un diagnostic de sindrom vertiginos ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala marcelinio marcelinio Spuneti-mi va rog daca in momentul depunerii dosarului de pensionare( de boala) conteaza daca sunt in campul muncii sau nu.In ce constau diferentele si ... (vezi toată discuția)