avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis


Va rog sa ma ajutati...acum 3 luni mi a fost suspendat permosul pe 90 de zile inainte de a pleca din tara avocatul mi a dat o foaie de greja in urma careia mi am luat permisul inapoi acum intrebarea este: as putea trimite permisul din germania in romania sa il prea la politie un membru din familie? Si daca se poate va rog sa ma indrumati si pe mn mentionez ca este prima data cand mi se suspenda de cand il am ..va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 19:19, 10 Noiembrie 2017
Art. 118 din Oug 195/2002 alin (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

ROUG 195/2002 Art 209 alin (3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

Se pare ca va trebuie o imputernicire pentru persoana ce depune permisul!
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere raulTM raulTM Buna ziua.Spuneti-mi va rog dupa cat timp se prescrie o sentinta judecatoreasca privind suspendarea permisului de conducere?Va multumesc (vezi toată discuția)