avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract lucrari asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract lucrari asociatie de proprietari

Buna ziua
Asociatia de proprietari contracteaza o firma pentru executare lucrari. Se plateste avansul conform contract dar firma nu mai efectueaza lucrarile. Termenul de executare al lucrarii a expirat (luna octombrie)dar contractul este inca in vigoare, urmand a se incheia dupa efectuarea integrala a platilor de catre asociatie,(decembrie) . Intre timp asociatia contracteaza un alt executant care urmeaza a demara lucrarile. Ce poate face asociatia impotriva primului executant care nu a efectuat lucrarile?: notificare de incetare a contractului si punere in intariere cu specificatia de a restitui avansul platit si apoi actiune in pretentii la instanta? sau doar notificare de restituire avans si unere inintarziere?
Cel mai recent răspuns: larisarazvan , utilizator 08:29, 13 Noiembrie 2017
Pentru neindeplinirea contractului Asociația poate apela la Instanță pentru recuperarea avansului și neindeplinirea contractului și să perceapă penalizări de intarziere dacă sunt prevăzute in contractul de prestări servicii .
Pentru parcurgere procedura prealabila,este de dorit ca asociatia de proprietari,initial sa notifice oficial prestatorul de servicii cu obligatia restituirii avansului achitat -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca executantul nu intelege sa restituie amiabil avansul achitat,asociatia de proprietari este indreptatita sa staruie in pretentii,sa demareze procedura de recuperare suma in instanta de judecata
Multumsec frumos tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Un cetatean strain a dobandit un apartament din 1997. de la momentul ... adriana24 adriana24 Un cetatean strain a dobandit un apartament din 1997. De la momentul dobandirii si pana in prezent nu si-a achitat impozitele la bugetul local si obligatiile ... (vezi toată discuția)
Depasire executie termopane emilia_57 emilia_57 Buna seara.ma numesc marin minea si doresc o lamurire.am incheiat un contractcu firma [editat] ptr. Efectuarea unei tamplarii pvc.am dat un avans,la masuratori ... (vezi toată discuția)