avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de reparatii

Va rog, lamuriti-ma si pe mine. Fondul de reparatii se stringe pe ce baza? Se face o adunare generala in care sa fie anuntati proprietarii ce lucrari urmeaza sa fie facute in anul urmator? Se cere acordul proprietarilor pentru lucrarile propuse? Ramine scris acest lucru intr-un proces verbal? Trebuie sa existe un registru al proceselor verbale ale adunarilor generale? Dar ale sedintelor de comitet? Sau se stringe pur si simplu de catre administrator pentru ca asa a stabilit comitetul? Iar noi platim obligat fortat fara sa stim mai nimic? Care este articolul din lege ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:22, 20 Noiembrie 2017
L nr 230/2007 art 25 (4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.
art 30 ART. 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
(3) Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul de decizii al comitetului executiv.

HG nr 1588/2007 art 24-(5) Asociaţia de proprietari va constitui un fond pentru repararea părţilor de construcţii/instalaţii aflate în proprietate comună, fond cu perioadă de folosire limitată, care va fi depus în contul asociaţiei de proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul adunării generale a asociaţiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri şi cheltuieli.

Ca sa va clarificati suspiciunile,parcurgeti disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007
Va multumesc. Dar ce nu am gasit clar in lege este: Scopul utilizarii fondului de reparatii si suma de bani ce urmeaza sa fie cheltuita trebuie sa fie comunicata proprietarilor? In ce moment? La adunarea generala sau dupa ce comitetul a decis in sedinta lor de comitet? Care e perioada de folosire limitata a fondului de reparatii? Trebuie cineva sa comunice in scris proprietarilor in ce fel se foloseste fondul de repatatii?

nu mai apasati pe citeaza, ci pe raspunde !
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Nu intotdeauna se poate stabili cu un an inainte ce reparatii se vor face...Se intampla sa se sparga o teava,sa fie nevoie de o reparatie mare in subsol...nu se stie.
Noi avem fond de reparatii.In fiecare luna scad din el toate cheltuielile facut pt reparatii...luna trecuta am avut o coloana sparta,am scazut materialele cumparate,factura pt reparatia in sine,am mai scazut 2 yale....se gasesc.
Dar lunar trimit pe mail toate facturile si bonurile pe care le-am scazut din fond.
Asa este cum spune dl. Vali.
Sunt lucrari care se programeaza din timp - de exemplu, la vara reparam terasa blocului... Cu experienta adminului si a celor din conducere in AG se propune un BVC in care se introduc anumite sume. Acesta este un exemplu, dar mai sunt...
Dar sunt lucrari nepravazute, ce faci daca nu ai strans un fond de rezerva, cand se stie ca trebuie sa cumperi piese de schimb, iar manopera, de obicei se achita la terminarea lucrarii? De unde te imprumuti?
Daca este sa dam exemple, la noi se strang cam 10 lei de apt./luna, cam 5-6 luni. Daca lucrarea este mai mare, imediat incepem sa strangem bani, de obicei pe lista de plata. Totul se inregistreaza in registru fonduri, intrari, iesiri, solduri.
Ca sa fiu sincer, nu prea inteleg ce vreti sa aflati, insa retineti ca toate costurile reparatiilor se repartizeaza proprietarilor proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
In lista de plata trebuie sa apara un sold al fondurilor pentru fiecare proprietar; cateodata se aduna mai multe fonduri si situatia se complica pe lista de plata, insa in situatia fisei proprietarului, trebuie sa se stie clar sumele repartizate, sumele cheltuite, soldul fondurilor. Pare mai complicat, dar cu oarece bunavointa, toate se clarifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 - fond de reparatii black23_ro black23_ro in baza legii 230/2007 am gasit azi afisat la scara urmatorul anunt: \" incepand cu data de 01.01.2011 se va constitui un fond pt reparatii si alte cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Penalitati datorita neachitarii ratei pentru reparatii DanyCxxx DanyCxxx Buna ziua. La asociatia de proprietari se strang fonduri pentru reparatia acoperisului(50 ron/apt). Nu am platit aceasta suma, iar in luna urmatoare mi-au ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment. cind trebuie afișat la avizier? cu ce frecventa? ... gabriela constantinescu gabriela constantinescu Fondul de Rulment. Cind trebuie afișat la avizier? Cu ce frecventa? Dar Fondul de reparatii? Art. de lege, Va rog frumos. F. de rulment se consuma daca am ... (vezi toată discuția)