avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarul casei în care stau fără contract de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarul casei în care stau fără contract de închiriere a vândut imobilul. Pot fi obligat să mă mut imediat?

stau cu chirie la o casa pe care am inchiriato verbal fara contract de inchiriere mentionez faptul ca stau acolo de 2 si 6 luni si m au tot dus cu vorba ca o sa intram in legalitate ca astazi sa ma trezesc ca trebuie sa parasesc locuinta ca au vanduto,in situatia de fata fiind si in pragul iernii ,intrebarea este ,ce pot face in situatia de fata am incercat sa caut dar sunt f putine si f scumpe case de inchiriat,va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:40, 24 Noiembrie 2017
De ce ar avea noul proprietar o obligatie (?) Pai este o obligatie care rezulta din lege, a cumparat un imobil cu un chirias in el (stie, l-a vazut, exista acolo, este un fapt). Asa zisa opozabilitate se refera strict la termenul de preaviz care trebuie respectat, nu este o veritabila opozabilitate ce ar privi durata contractului de inchiriere (sau dintre cele enumerate la art.1811). Este normal ca legea sa-l protejeze si pe chirias (chiar si in situatia in care nu are un act scris sau supus unei forme de publicitate) pentru a-si putea strange lucrurile si a-si cauta alta locuinta.
Si nu este vorba ca locatarul foloseste imobilul fara titlu, ci locatarul foloseste imobilul in virtutea unui contract si plateste chirie. Asta-i si ratiunea legii, respectiv locatarul beneficiza de o protectie in privinta termenului de preaviz.
Asa dupa cum spuneti dvs, ar insemna ca duminica seara locatarul este anuntat ca luni dimineata trebuie sa elibereze spatiul pentru ca vineri s-a vandut imobilul. Asta vreti sa spuneti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dupa vanzare imobil Krusht Krusht Buna ziua Societatea comerciala la care sunt angajat are un contract de inchiriere pentru un birou care recent si-a schimbat proprietarul. Noul proprietar ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)