avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru judiciar

Tatal meu nu s-a inteles cu sora in privinta impartirii mostenirii, sora nefiind de acord. S-a ajuns in instanta la partaj. Tata a depus intampinarea si a platit taxa. Dar si partea adversa a depus intampinare si platit taxa.
Credeam ca numai partea vatamata plateste taxa de timbru judiciar. Trebuie ambele parti? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
viorel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 08:30, 17 Noiembrie 2017
Daca prin intampinare revendici sau ceri ceva atunci se plateste taxa de timbru .Daca nu ai pretentii ci doar formulezi aparari, nu se plateste taxa timbru
.Intampinarea se depune doar in cazul paratului, reclamantul trebuie sa depuna raspuns la intampinare.Probabil paratul a depus cerere reconventionala pt care se achita taxa timbru
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Dupa depunerea intampinarii paratului nu urmeaza stabilirea datei partajului in instanta? Si reclamantul a depus intampinare inainte, cerere.
paratul depune intampinare, aceasta e trimisa reclamantului care trebuie sa trimita instantei "raspuns la intampinare" .Dureaza cam 2 luni pana se da primul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru pt. scoatere bunuri din masa partajabila MayaSeal MayaSeal Buna ziua , in cadrul unui partaj de bunuri comune , sotul parat doreste scoaterea de la masa partajabila a unei sume de bani , ce a fost calificata de ... (vezi toată discuția)
Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)