avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Procedura comunicare IP-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Procedura comunicare IP-uri

in caz de accesare ruter fara drept de catre persoane straine,in cat timp e obligat furnizorul de net sa puna la dispozitia beneficiarului ip-urile care s-au logat la ruter intr-o anumita perioada?
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 22:48, 19 Noiembrie 2017
Nu inteleg intrebarea. La routerul dvs. nu se logheaza IP-uri, se pot loga cel mult clienti WiFi. Providerul tine logul (istoricul) IP-urilor pe care le avea routerul dvs., dar nu poate sti cine s-a logat la router.

In penal IP-ul nu este o dovada a identitatii, ci doar un indiciu, o pista de cercetat. Iar daca un hacker s-a conectat prin VPN sau TOR, prinde orbu', scoate-i ochii, nu-l mai prinde decat NSA-ul si acolo doar cu mare efort.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
multumesc de raspuns.cu siguranta ma refer la logari din exterior,la ruter.
cum ma pot feri pe viitor de intruziuni in ruter,din exterior?daca ruterul are wifi pornit,se poate loga vecinu fara aprobarea mea?si fara sa-l vad in interfata web a ruterului?
daca spuneti ca e asa de greu de prins,care-i solutia sa ai net sigur acasa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Vulturudac, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul care se logheaza prin WiFi primeste IP privat, nu IP public, iar providerul nu tine evidenta IP-urilor private. O solutie ar fi dezactivarea WPS, setarea cifrarii la WPA2-AES (fara TKIP) si schimbarea parolei la una de peste 30 de caractere, de ex. LabunicaDinpadureamfuratprunesimure.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
multumesc pt raspuns.nu inteleg,cu un mesaj inainte ati spus ca la ruter nu se logheaza ip-uri iar acum spuneti ca vecinul care se logheaza ilegal la ruterul meu primeste ip privat...cum sta treaba de fapt?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu primeste IP-uri de la provider, adica IP-uri publice. Primeste IP privat de la router, dar providerul nu vede asta. Vedeti [ link extern ]

Sigur, daca aveti IPv6 (de ex. /64, /56 sau /48), ar putea primi IP-uri publice, dar nu cred ca providerul le tine evidenta, deoarece o retea /64 are 18446744073709551616 IP-uri.

Alte discuții în legătură

Accesare de site-uri cu continut pt adulti! cattie cattie O cunostinta de-a mea a accesat cateva site-uri pt adulti,din pura curiozitate.Vreau sa precizez ca aceasta persoana este majora si ca nu a distribuit astfel ... (vezi toată discuția)
''daramare'' website Christoff Christoff buna ziua, cineva mi-a \\"daramat\\" site-ul, am o banuiala clara despre cine este vorba. Spun \\"banuiala clara\\" pentru ca nu am dovezi materiale(omul are ... (vezi toată discuția)
Furnizare internet fara voia mea mastera mastera Buna ziua, Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract. Acel echipament modem cu router wireless ... (vezi toată discuția)