avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS platit pentru un premiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS platit pentru un premiu

Buna ziua! Am o mare rugaminte! In anul 2012 sotia mea a castigat un premiu( 12 000 euro ) in luna mai ziua 05 si acum ( octombrie 2017 ) a primit de la ANAF o declaratie de impunere de 3300 lei constand in plata asigurarilor de sanatate pe anul 2012. Sotia mea nu lucreaza si , evident, nu are suma respectiva pentru a plati. Este legal ce a facut ANAF-ul si mai ales dupa atata timp, era obligat Organizatorul care a platit impozitul sa plateasca si CASS-ul? Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: dya_dia , utilizator 10:59, 13 Decembrie 2017
Platitorul de venit avea obligatia retinerii impozitului.Castigatorul avea obligatia depunerii declaratiei 200 anul urmator.ANAF-ul "s-a incadrat" in timp privind trimiterea instiintarii de plata.
suma este prescrisa (au trecut 5 ani) ....a obtinut venitul in luna mai 2012 si ANAF trimite instiintarea in octombrie 2017...
Nu este prescrisa, cei 5 ani se calculeaza incepand cu 01.01 a anului urmator realizarii venitului.
da...codul fiscal din 2016 intradevar prevede ca se calculeaza in anul urmator, cu 01.07....in concluzie, in cazul nostru, s-ar fi prescris in 30.06.2018
"Concret, potrivit articolului 110 alin. (2) din actul normativ menţionat anterior, calcularea termenului de prescripţie se face de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligaţia fiscală, cu condiţia ca legea să nu dispună altfel. Prin urmare, pentru o obligaţie fiscală datorată la 1 februarie anul acesta, termenul de prescripţie va curge de la 1 iulie 2017".
www.avocatnet.ro/articol_429...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala pentru cas 2013 primita in octombrie 2018, pfa-ul radiat din martie 2017 popic75 popic75 Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Anul fiscal 2011 Spataru Daniel Spataru Daniel Care este data prescrierii anului fical 2011? In 27 iulie 2017 anaf imi calculeaza tva si impozit pe venit din agricultura pentru presupuse vanzari in 2011. ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate 2012 anaf alma_g alma_g Bună ziua, Am primit de la ANAF o impunere pe 2012 conform căreia trebuie să plătesc o sumă destul de mare la CASS pentru venituri din investiții ... (vezi toată discuția)