avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... PASIUNE DE TIMP LIBER
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

PASIUNE DE TIMP LIBER

Singurul meu hobby este munca, de cu dimineata pana seara. Ma gandesc ca ar trebui sa-mi fac si eu timp pentru unul, ar fi o mica placere a zilei. A… dar cred ca am unul: forumul avocat.net, pentru care dedic 2-3 ore zilnic. Bun, dar mai imi trebuie unul.

Voi ce hobby-uri aveti? Povestiti-mi si mie ca sa ma inspir si eu din experienta voastra.

Pana va pregatiti voi sa-mi povestiti despre hobby-ul vostru o sa va istorisesc ocazia cu care s-a produs declicul.

Cu cativa ani in urma am trimis un CV la o firma mareata. Ma cheama la interviu. Ma prezint la receptionista de la parter, ma indruma catre receptionista de la etaj. Aceata ma invita sa astept pe un fotoliu pe Human Resources Manager. Vine de ma culege o domnisoara cocheta, genul care ascunde in sertarul biroului o sticluta cu spirt pentru curatarea receptorului si evident genul de Manager peste manutele personale, ca subalterni n-avea. Aceasta ma cara pana in fata unei sali de sedinta, citeste un tabel afisat pe usa si tafnoasa se intoarce catre mine, iar n-am loc sa fac interviuri aici, si imi zice cu greu : o sa mergem la mine in birou. Ma gandeam ca fetei i-o fi rusine de biroul ei, mic, inghesuit in colt. Ajungem in birou, mare, falos cu perspectiva asupra orasului, pe biroul din virgule nicio foie nicun pix, doar un monitor. Incepe interviul. Stereotip, previzibil, cu intrebari din carti. Da, si eu am ceva scoala si postuniversitati si.. si..in consecinta, raspunsurile mele erau tot de acolo de unde citise ea intrebarile. Deja cred ca mi se zarea plictiseala pe chip si oarecum indignarea ca nu dau interviu pe profesie. Veni si ultima intrebare: Ce hobby-uri aveti? Na, ca m-a incuiat. Ce sa-i raspund? Puteam sa bat campii, sa inventez, am imaginatie doldora. Dar voiam eu job-ul acesta asa mult incat sa trebuiasca sa mint? Mi-am umflat narile din aerul conditionat al maretei firme si mi-am dat seama ca nu doresc sa respir aerul acesta. Asa ca i-am raspuns sec: N-am nici un hobby. Astfel, se sfarsi supliciul si ne-am spus frumos la revedere. Pe drumul de intoarcere am evaluat eu ca inteviul a fost un esec, dar mi-am recunoscut ca …totusi, imi liseste.. un hobby.

Aveti timp liber? Vi-l faceti? Ce indeletniciri aveti?

Dati in pleaope? Atat? Pai si eu sa fac asta

Ce va pasioneaza si va urmati pasiunea independent de profesie? Aveti pasiuni artistice, mesteriti ceva, lucrati in gradina, colectionati ceva, faceti cu consecventa un sport din pasiune si nu doar ca sa slabiti, faceti alpinism, scufundari, excursii safari, faceti fotografii, desenati, muzica, filme ?
.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
Hobby, ce cuvint mare in aceste vremuri in care traim!
Da am avut si am in continuare hobby-uri dar nu prea mai am timp pentru ele cu exceptia acestui forum.
Imi place sportul (cu exceptia fotbalului), imi place sa cos goblen si nu oricum ci cu spatele tabloului identic cu fata, imi plac filmele mai ales cele vechi romanesti, imi place pescuitul, imi plac iesirile la "iarba verde" in zone de deal si munte, imi place muzica lautareasca autentica, ABBA, Quin, etc., imi plac multe dar din pacate nu am parte de ele pt. ca nu am timp. Singura placere de care ma mai bucur este acest forum si o data la 3-4 luni o cursa de F1.
Nu sunt adeptul frazei "traiesc ca sa muncesc" dar din pacate sunt nevoit sa fac asta.
Ar fi destul de multe :)
Grafica publicitara, cercetare si analize de piata.

Hobby-ul outdoor este acrobatia cu parapanta :yeah:
Dupa un zbor sunt fericit saptamani intregi :)
Hobby-uri...ar fi foarte multe,insa nu am timpul necesar pentru toate...Dar celor care le acord cel mai mult timp sunt lectura (de specialitate si nu numai),forumul avocatnet (in jur de 1-2 ore/zi),plimbarile in aer liber,undeva intr-un loc mai putin aglomerat si poluat,insa imi plac foarte mult si filmele documentare (indeosebi cele de pe Discovery Investigation).
Hobby-urile, ca si preferintele, sunt variate. Poate fi vorba de muzica, de pictura, de machete, de un sport, de astronomie, de fotografie sau de cu totul alte lucruri, pana la colectionarea a tot felul de obiecte ( ati auzit de colectionarea de degetare?), mai mult sau mai putin obisnuite. Insa, de ce avem nevoie de ele? Motivele sunt diverse.
Suntem adesea mult prea ocupati, iar activitatile unei zile, la serviciu, acasa, in public/societate, pot fi surse de energii si emotii negative puternice, care duc la stres. Este, in consecinta, nevoie de un mod de a elibera acest stres, si nu doar prin activitati pasive, precum programele TV pe care le urmaresti vizual si atat. Este vorba de un complex de energii care Viata este destul de goala fara pasiune. Daca nu te pasioneaza serviciul sau altceva din ceea ce faci, un hobby te poate ajuta sa dezvolti o pasiune. Chiar daca este una doar pentru timpul liber. Iar cum pofta vine mancand, poate ai sa incepi sa fii pasionata si de alte lucruri si sa ai o pofta de viata mult mai mare.
Un alt mod in care un hobby te poate ajuta in cariera este prin aceea ca, detensionandu-te, fizic si psihic, iti ofera o pauza de la alte griji sau probleme, pe care le poti vedea mult mai lucid dupa aceea. In plus, odata ce un hobby subliniaza creativitatea, te poate ajuta sa vii cu idei si sa faci legaturi noi, sa dezvolti o noua logica si sa rezolvi ceea ce pareau poate probleme de nerezolvat pana atuncie ganduri... practica-l!
Cateodata, hobby-urile se pot transforma in surse de bani. Daca iti place sa scrii, poti publica o carte; pentru fotografiile reusite se platesc sume nu tocmai neglijabile - si lista continua. Probabil se va pierde din pasiune daca iti practici un hobby pentru bani - va semana cu un al doilea job, chiar daca iti place. Insa, cine stie... poate nu strica.
Exista si varianta opusa: unele hobby-uri costa. De exemplu, echipamentul de golf sau de tenis, ori deski, cat si conditiile pentru a practica aceste sporturi, sunt destul de costisitoare. Sau, daca ti-ai pus in minte sa colectionezi diamante... s-ar putea sa nu reusesti sa obtii prea multe, chiar si cu un salariu lunar considerabil! Sau un aparat foto semiprofesional, care costa, la randul lui, destul de mult. Daca totusi iti permiti aceste cheltuieli sau poti face un efort pentru a ti le permite, de ce sa nu-ti urmezi pasiunea?

Hobby-urile nu sunt telurile primordiale ale vietilor noastre. Insa, precum munca, distractia si altele, sunt instrumente ale echilibrului, pasiunii si scopului unei existente.
Prin urmare, daca ai un hobby, nu sta pe ganduri, acceseaza WWW. AVOCATNET.RO si incearca sa-i ajuti pe altii.
O zi buna tuturor!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filme de week-end Admin Admin A aparut un trailer al noii parti din IceAge. Bineinteles ca e promovata de veverita (e veverita? :">) Scrat, care are alte aventuri cu ghinda ... (vezi toată discuția)
Este dependenta de crypto un motiv solid pentru ordin de restrictie sa imi vad copilul? Lariat Lariat Buna ziua, ma confrunt in momentul de fata cu o situatie destul de ciudata. Din nefericire, din pasiunea mea pentru crypto am ajuns dependent si sa bag bani pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cand ai 2 joburi Andra2014 Andra2014 buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna ... (vezi toată discuția)