avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt intr-un proces penal in calitate de inculpat si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt intr-un proces penal in calitate de inculpat si vreau sa ma apar singur, pentru ca nu-mi permit un avocat

-cum trebuie sa procedez la termenele fixate de judecator?
-ce trebuie sa fac pentru a ma apara eficient?
-trebuie sa mentionez ca sunt invinuit pentru ucidere din culpa,vatamare corporala la mai mult de 2 persoane
Faceti cerere la barou pentru a vi se desemna un aparator din oficiu.
Avand in vedere infractiunile savarsite (pedeapsa depasind 5 ani pentru ucidere din culpa), vi se va asigura un avocat din oficiu care va va asista si reprezenta in instanta de judecata! Conteaza mult in individualizarea pedepsei, lipsa antecedentelor penale, cooperarea cu organele de ancheta si instanta, faptul ca recunoasteti si regretati fapta si, nu in ultimul rand, acoperirea prejudiciului material si moral cauzat partilor civile.
Sunt gata să pariez că este vorba despre un accident de circulaţie.

În aceste condiţii, este posibil să vă profite proba cu expertiza de specialitate, pentru a se elucida cauzele accidentului şi culpa celor implicaţi.

Vi se va asigura un avocat din oficiu. Sfatul meu este să evaluaţi personal acest avocat şi modul în care el va părea dispus să se implice în cazul dumneavoastră.

Dacă vi se pare ok (dacă vă va contacta înainte de proces, dacă se va arăta dispus să discute cu dumneavoastră detaliile cauzei, dacă se va vedea că a citit dosarul şi că îşi dă interesul) - DA; EXISTÃ ªI ASEMENEA AVOCAŢI - vă sfătuiesc să mergeţi cu el.

Dacă vă lasă impresia că este unul dintre aceia care, din păcate, se prezintă la proces şi cer dosarul la bară, pentru prima dată, la primul termen, iar mai apoi răspund la întrebările judecătorului cu "lăsăm la aprecierea instanţei" - vă sfătuiesc să faceţi tot posibilul şi imposibilul şi să vă angajaţi un avocat.

este obligatoriu sa-mi iau un avocat?
este vorba de un accident colectiv de munca
Cred ca nu intelegeti: daca nu va angajati un avocat, o sa primiti unul din oficiu.

Trebuie respectat dreptul la aparare: "In cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare."
"Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani."

Cum a spus si colegul meu mai sus, sunt avocati din oficiu care chiar se ocupa de dosarele pe care le au, discuta cu partile, depun concluzii scrise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Respingerea asistentei judiciare handsu handsu In cursul anchetei efectuate de procuror acesta poate respinge solicitarea de asistenta judiciara din oficiu pentru invinuit? (vezi toată discuția)
Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator ... gigione01 gigione01 Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator din oficiu! Proces penal,accident auto,culpa comuna inculpatul a solicitat desemnarea unui ... (vezi toată discuția)