avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cu cat trebuie sa creasca brutul salariatilor scutiti ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cu cat trebuie sa creasca brutul salariatilor scutiti de impozit (programatori) pentru a ramane cu acelasi net de la 1 ianuarie?

Peste tot exista tot felul de calcule referitor la cu cat trebuie marit brutul angajatilor pentru a ramane cu acelasi salariu in mana dupa legea privind trecerea contributiilor de la angajator la angajat. Procentul este in jurul de 20%. Nu am gasit pe niciunde un articol care sa spuna ce se intampla cu programatorii care au acea scutire de 16%. Departamentul de contabilitate din firma la care lucrez a mentionat ca la cererea patronului, se va face in asa fel incat sa ramanem in mana (net) cu acelasi salariu ca si pana acum. Intrebarea mea este: cat ar trebui sa ma astept sa imi fie marit salariul pentru a mi se pastra netul actual, avand in vedere ca sunt programator, scutit de impozit si nu as dori sa semnez un act aditional, rapid, la gramada, si cand voi primi salariul sa observ ca nu au fost bine facute calculele si am mai putin decat am acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 21 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este salariul net al dvs.?
Eu 6500 lei (net), fratele meu 4500 lei (net). Ambii lucram ca și programatori scutiți de impozit. Mulțumesc anticipat pentru răspuns. :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul dvs ar trebui sa fie de 10000 lei brut / luna
[ link extern ] /

Salariul fratelui dvs ar trebui sa fie de 6923 lei
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit adi0l adi0l Buna ziua, Lucrez in IT (diploma de inginer Poli - Calculatoare) si as avea ceva intrebari legate de scutirea de impozit. Ideea este ca in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Salariu net negociabil si salariul brut anablaga anablaga Buna, de curand m-am angajat, si am semnat un contract pe 3 luni si am niste nelamuriri legate de contract. Aici asa specifica: 1. Salariul net negociabil ... (vezi toată discuția)
Comparație între pfa și srl-d? DannyRitiu DannyRitiu Bună ziua, Am văzut comparații între SRL și PFA, dar aș dori să văd o comparație între SRL-D și PFA. Vă spun și ... (vezi toată discuția)