avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc pensie de întreținere fără să am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc pensie de întreținere fără să am certitudinea că majorul își continuă studiile. Cum pot verifica acest lucru?

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie:
- platesc pensie de intretinere copilului care tocmai a inceput facultatea si refuza vehement sa-mi faca si mie dovada ca este student, argumentandu-mi ca a facut dovada la casa de pensii, eu fiind pensionar;
- la facultate am primit raspuns ca nu-mi pot da relatii decat pe cale legala;
- unde trebuie sa ma adresez -- fara ca actiunea mea sa fie considerata hartuire, copilul spune ca daca o chem in instanta pentru a face dovada, o sa ma acuze de hartuire -- ca sa pot sa fiu sigur ca este studenta ?
- daca trebuie la judecatorie, ce anume trebuie sa sesizez in cerere, sistarea pensiei sau sa-i cer sa faca dovada ca este studenta?
Va multumesc.
stfn_tiberiu@yahoo.com
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ANDREEA 98 , utilizator 08:44, 6 Decembrie 2017
Hotararea judecatoreasca este aceasta:

Admite cererea formulată de reclamanta xxx xxxx în contradictoriu cu pârâtul yyyy yyyyy. Obligă pârâtul la plata unei pensii lunare de întreţinere, în cotă de 1/4 din venitul net lunar realizat obţinut în calitate de angajat al zzzz, în favoarea reclamantei xxx xxxxx, născută la data de xx.yy.zzzz, de la data introducerii acţiunii (02.11.2016) şi până la terminarea studiilor, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 20 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria wwwww. Pronunțată astăzi, 02.02.2017.
Document: Hotarâre rrr/2017 02.02.2017

Ce sa inteleg, ca trebuie sa platesc pana la 26 de ani?
Cand s-a pronuntat hotararea era eleva (eleva clasa a XII, avea peste 18 ani) intre timp a terminat liceul si incepand cu octombrie 2017, copilul afirma ca este studenta si ca a facut aceasta dovada la Casa de pensie si nu trebuie sa am si eu dovada ca este studenta...

Ce trebuie sa fac pentru a ma asigura ca este studenta?
Cum pot afla daca a renuntat la studii, caz in care conform hotararii judecatoresti eu platesc in continuare pensie fara sa stiu ca a renuntat la studii!?

Trebuie cumva ca anual la inceputul anului universitar eu sa ii cer sa faca dovada ca este studenta ?! si daca da atunci ce trebuie sa fac, trebuie sa o chem in instanta ?
Întreb toate acestea pentru ca chiar nu stiu cum, unde si ce sa solicit in cerere?!!
Ma poate ajuta cineva?!
Va multumesc.
Dacă ați primit deja răspunsuri la întrebările astea, de ce le mai repetați`??

Citiți cu atenție sfaturile primite deja, și apoi acționați.

Vi s-a mai explicat că nu este legal să vă rețină Casa de Pensii direct la sursă, iar dacă vă reține iar aveți o problemă.
Poate aveti timp sa recititi postarea din 5 decembrie, unde sunt date noi si cat mai exacte.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea ... And2005 And2005 Buna ziua , in cazul unui copil care a implinit 18 ani si primea pensie alimentara in urma umei Sentinte civile mai este nevoie de o alta sentinta civila ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)