avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare la locul de muncă pentru că șefului nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare la locul de muncă pentru că șefului nu i-a plăcut cum am făcut curat. Este legal cum s-a procedat?

Bună ziua. Acum o saptamana am avut o discutie mai aprinsă cu managerul meu, deoarece am fost jignit. Lucrez la o casa de pariuri, si mi-a reproșat ca nu am făcut curat asa cum vrea el.. Adica nu am stat sa frec pe jos, pe afara, usa de la intrare.. Dar functia mea este de Casier.. In contract scrie ca trebuie sa fac curat, dar nu scrie sa frec pe jos cu clor, de 2 ori pe zi.. Scrie sa fac curat de bun simț. Acum imi spune ca voi fi penalizat la salariu pentru ca nu am facut curat cum trebuie. Cat de legala estr aceasta treaba?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Asa este. Nu m-am angajat sa inghit si sa accept nesimtirea lui.. Am fost mințit la interviu, am fost mințit in legatura cu salariul...nu este ok.. s3riouss a scris:

Imi cer scuze ca deviez de la subiect, dar dumneavoastra domnule Attila ce propuneti? Sa stea si sa fie umilit de patron, sa fie platit pe 8 ore cand lucreaza 12... imi cer scuze dar asta este problema... sunt prea multi oameni care stau si inghit toate mizeriile patronilor. Am trecut prin asa ceva, nu credeam ca pot sa gasesc ceva mai bun, taceam si faceam pana la un punct cand a devenit prea nesimtit, l-am reclamat la ITM si la scurt timp mi-am dat demisia. NU sta sa te umileasca,

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
AlexMti, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca nu se poate solutina amiabil problema, atunci ce ar trebui sa se faca?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cornel Vasile a scris:

Si daca nu se poate solutina amiabil problema, atunci ce ar trebui sa se faca?

Atunci ar trebui cautat alt loc de munca. "Solutiile" cu gust de razbunare nu-mi plac si nu le consider benefice intr-o relatie de subordonare angajator/angajat. Chiar daca nu ne place, angajatorul poate decide uneori in defavoarea angajatului. De regula, angajatorul este mai aproape de angajat decat ITM-ul, iar acesta din urma - chiar sesizat fiind - nu va rezolva nimic. Sa nu se creada ca eventuala amenda aplicata angajatorului va intari relatia dintre parti.
Apoi, sa denunti angajatorul, stiind ca oricum vei pleca de la firma, nu mi se pare corect.
Dupa cum se vede, sta departe de mine sa incurajez pe cineva sa alerge cu sesizari in defavoarea angajatorului, deoarece toate divergentele ar trebui lamurite si rezolvate in cadrul firmei. Fara compromis nu poate exista un climat sanatos.
Repet, aceasta este parerea mea si nu este obligatoriu sa fiti de acord cu mine. Dar in loc de a indica litera de lege si a furniza informatii privind modul cum se poate reclama la ITM, Inspectia Muncii, etc., as incuraja concilierea, cautarea unui numitor comun in relatia dintre angajat si angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
ContSters44758, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarea institutiilor competente este o modalitate legala de a rezolva conflictelor dintre angajat si angajator, inclusiv medierea ... restul este filosofie.
Generalizarea ca ITM-ul nu rezolva nimic este de domeniul absurdului , d.p.m.d.v.
As umple multe pagini cu problemele solutionate de catre ITM. dar aceasta nu face obiectul acestui topic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atâta timp cât românii se comportâ azi ca slugi turcesti ale secolului XIV, ITM-ul nu va putea rezolva nimic! Sâ nu uitâm câ pentru a indulci aspectele turcesti ale culturii unora am putea trimite si fice minore sultanului de cartier!
Altfel, cititi încâ o datâ contractul de muncâ care vâ leagâ de angajator si dacâ nu întelegeti exact toti termenii cereti o consultantâ juridicâ înainte de a contacta ITM-ul.
Vâ dau acest sfat pentru câ : "Scrie sa fac curat de bun simț. " nu înseamnâ nimic concret dpdv legal. Dacâ nimic altceva nu apare în c.i.m. interpretarea va trebui sâ fie: curâtat al locului de muncâ.
Locul de muncâ al unui casier este în spatele unui ghiseu, închis si separat de restul stabilimentului.
Dacâ totul este clar si nu existâ posibilitate de interpretare a termenilor de definitie al activitâtii de curâtare a locului de muncâ, cereti interventia ITM-ului, dând astfel angajatorului o sansâ de a corecta un abuz.
Curaj.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara salariat Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Se poate aplica unui salariat daca a savarsit o abatere disciplinara, incalcand mai multe prevederi legale reducerea salariului pe o perioda de 1 luna cu 5%, ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Contract induvidual de munca adiadi28 adiadi28 Mi sa prelungit contractul de munca fara a se modifica functia si fisa postului. Ulterior am fost anuntat ca am fost retrogradat din functie si am alte ... (vezi toată discuția)