avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare la locul de muncă pentru că șefului nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare la locul de muncă pentru că șefului nu i-a plăcut cum am făcut curat. Este legal cum s-a procedat?

Bună ziua. Acum o saptamana am avut o discutie mai aprinsă cu managerul meu, deoarece am fost jignit. Lucrez la o casa de pariuri, si mi-a reproșat ca nu am făcut curat asa cum vrea el.. Adica nu am stat sa frec pe jos, pe afara, usa de la intrare.. Dar functia mea este de Casier.. In contract scrie ca trebuie sa fac curat, dar nu scrie sa frec pe jos cu clor, de 2 ori pe zi.. Scrie sa fac curat de bun simț. Acum imi spune ca voi fi penalizat la salariu pentru ca nu am facut curat cum trebuie. Cat de legala estr aceasta treaba?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.m. sunt modele tip, in marea majoritate a cazurilor si , prin urmare,fisa postului trebuie citita cu mare atentie , dar se pare ca in aceasta este mentionata : "sa fac curat de bun simț.", fara a indica numarul sau modalitatea intretinerii curateniei la locul de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cornel Vasile a scris:

Sesizarea institutiilor competente este o modalitate legala de a rezolva conflictelor dintre angajat si angajator, inclusiv medierea ... restul este filosofie.
Generalizarea ca ITM-ul nu rezolva nimic este de domeniul absurdului , d.p.m.d.v.
As umple multe pagini cu problemele solutionate de catre ITM. dar aceasta nu face obiectul acestui topic.


Da, este o modalitate legala, dar parerea mea este ca nu asa trebuie rezolvate divergentele dintre angajator si angajat. Si da, experientele mele privind solutionarea divergentelor dintre angajator si angajat de catre institutiile statului nu au fost pozitive. De aici generalizarea.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
ContSters44758, utilizator
Ma gandesc ca formularea atributiilor nu este tocmai cea citata ("sa fac curat de bun simt". As fi curios sa vad cum arata acest text in realitate in fisa postului (daca exista). Pentru ca daca fisa postului este bine intocmita si casierul trebuie - intre altele - sa frece podeaua, sa curete usa de intrare, etc., odata ce a fost de acord in prealabil, acum nu ar avea motive sa comenteze.
Oare ce inseamna "bun simt" in acceptiunea acelui angajator ???
Si, desigur, ar mai fi interesant de lecturat regulamentul intern, luat, de asemenea, la cunostinta de angajat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara salariat Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Se poate aplica unui salariat daca a savarsit o abatere disciplinara, incalcand mai multe prevederi legale reducerea salariului pe o perioda de 1 luna cu 5%, ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Contract induvidual de munca adiadi28 adiadi28 Mi sa prelungit contractul de munca fara a se modifica functia si fisa postului. Ulterior am fost anuntat ca am fost retrogradat din functie si am alte ... (vezi toată discuția)