avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz de prezentare la notar pentru dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz de prezentare la notar pentru dezbaterea succesiunii

Buna seara,
In urma decesului unui var am cautat toti mostenitorii de drept.
Am luat legatura cu ei si o parte( dintre ei) spun ca nu au pretentii la mostenire fara sa -mi dea un document in acest sens.
Cum procedez? Dau anunt la ziar invitandu-i la notar intr-o anume data sau sunt nevoit sa fac actiune judecatoreasca? Mentionez ca, desi am vorbit la telefon, nu le cunosc adresa. De la decesul varului meu a trecut un an si trei luni. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Scacon , utilizator 16:40, 21 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Dezbaterea succesorala pote fi notariala sau judecatoreasca.Oricum,inainte de a va adresa instantei ptr.dezbatrea succesiunii,trebuie sa va adresati notariatului competent ptr.procedura notariala prealabila prevazuta de art.193NCPC.Notarul public va indeplini si procedura de citare legala a succesibililor.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat? andreistan andreistan Buna ziua, Avem (sau am avut) in bloc un vecin care a decedat acum aproape 2 ani, de atunci nu a mai venit nimeni la imobilul respectiv. [b]Cum putem ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Testament la notar Asena1 Asena1 Buna seara as avea nevoie de ajutor din parte unui avocat...tatăl meu a decedat suntem doi frați și mama eu nu locuiesc în același oraș cu ei,nu am facut ... (vezi toată discuția)