avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita RCA

Buna ziua. Am vindut cu contract autoturismul proprietate personala vineri 27.10.2017. Luni in data de 30.10.2017 am scos-o de la taxe si impozite iar in data de 09.11.2017 am mers la societatea de asigurari ,,city insurance,, pentru restituirea diferentei din polita de asigurare. In urma cererii am fost instiintat ca nu va fi decontata diferenta de polita deoarece cumparatorul a avut un eveniment rutier din cauza lui in seara zilei de 27.10.2017(ziua cumparari de catre el ), motiv pt. care s-a deschis un dosar de dauna pe polita respectiva. am mai fost instiintat si ca punctajul (BONUS) i-mi va fi afectat motiv pt care politele viitoare vor avea un cost mai mare pana ajung la bonus maxim.
Intrebare.
Este corect ca in conditiile in care autoturismul nemaifiind proprietatea mea, conform contractului, sa-mi afecteze punctajul bonus cu toate ca evenimentul nu a fost produs de mine ci de persoana care-l avea deja in proprietate conform contractului, si eu sa platesc in continuare costuri mai mari in urmatorii ani neavand de peste 20 de ani de cind am permis nici un eveniment?
Cel mai recent răspuns: liviuliana , utilizator 21:58, 21 Noiembrie 2017
Aveti dreptate. Am citit Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie art.7 litera a.
Totusi nu am gasit nimic despre punctajul(bonus-malus). Avind in vedere situatia descrisa pot pastra punctele bonus si penalizata persoana ce a produs dauna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca: cum se poate regla clasa bonus malus imediat după vânzarea unei mașini? cumpărătorul autoturismului meu a produs o daună iar eu am aflat doar când am fost afectat VC-tin VC-tin Buna ziua,cum se poate regla clasa bonus malus daca in urma vanzarii unui vehicul cumparatorul a produs o dauna iar eu am aflat deabea dupa un an si doua luni ... (vezi toată discuția)
Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului?? tibi12 tibi12 Cui se aplica sistemul bonus-malus? Daca masina e implicata intr-un accident ii scade clasa din sistemul bonus-malus, plateste mai mult, sau daca soferul ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)