avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA cu mai multe coduri Caen.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA cu mai multe coduri Caen.

Buna seara. Cum se procedează in cazul in care un PFA are 2 coduri Caen, avem un singur RJIP și Facturier ? Codurile sunt 0149 și 7500 , cresterea albinelor și activități veterinare. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MarcelaTT , utilizator 19:46, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va redau din normele de aplicare ale art. 103 cod fiscal:
În cazul în care un contribuabil desfășoară o activitate agricolă pentru care venitul net se determină pe bază de normă de venit și o altă activitate independentă pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate se aplică regimul fiscal specific fiecărei activități în parte.
Contribuabilii care obțin doar venituri din activități agricole pentru care au fost stabilite norme de venit nu au obligații contabile.
Deci daca la activitatea de crestere a albinelor depuneati d221 si nu completati rjip fiind impozitata la norma de venit, la activitatile veterinare sunteti impozitata in sistem real, completati rjip si depuneti d220 si d200.
Puteti folosi pentru ambele acelasi facturier si acelasi cont bancar.
Mulțumesc pentru răspuns. Însă și la cod Caen 0149 trebuie ținuta contabilitatea deorece am accesat măsura 6.1. In acest caz cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarații intrep familiala creșterea bovinelor de lapte Anadari Anadari Am înființat o intrep familiala împreună cu socrul meu in mai 2017. Nu am depus nici o declarație până acum la ANAF, cu excepția 221 depusă de socrul ... (vezi toată discuția)
Stabilire forma impozitare pe venit la un i.i. miraj miraj daca imi deschid o intreprindere individuala cine stabileste forma de impozitare adica norma de venit sau venit real? (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate in agricultura(culturi plante de nutret si cresterea animalelor) adina_all adina_all Buna seara! Un PFA cu activitate in agricultura(pamanturi arendate care au fost cultivate cu plante de nutret pt cresterea animalelor aflate in exploatatie) ... (vezi toată discuția)