avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarații intrep familiala creșterea bovinelor de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarații intrep familiala creșterea bovinelor de lapte

Am înființat o intrep familiala împreună cu socrul meu in mai 2017. Nu am depus nici o declarație până acum la ANAF, cu excepția 221 depusă de socrul meu înaintea înființării If. Ce declarații trebuie sa depun acum sa intru in normalitate? 223 ai 220 pentru 2018 sau 223, 220 si 221 ? Astea sunt variantele de la cele 2 ghișee de la finanțe. Norma de venit sau sistem real având în vedere că am cod principal 0141 SI alte coduri referitoare la comert?
Cel mai recent răspuns: Anadari , utilizator 20:06, 8 Ianuarie 2018
Va redau din legea codului fiscal art. 104 - Determinarea venitului net anual în sistem real, pe baza datelor din contabilitate
.......
2) Veniturile obținute din valorificarea produselor prevăzute la art. 103 alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activități independente și se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

(3) Veniturile definite la art. 103 alin. (1) pentru care nu există obligația stabilirii normelor de venit sunt venituri impozabile și se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II - Venituri din activități independente -, venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68 , contribuabilii având obligația de a completa Registrul de evidență fiscală. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activități independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Deci depuneti d223, d220 si d221. Aveti in vedere cum separati si calculati pe tipuri de venit, sumele incasate si apoi cum completati declaratiile.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra,
Sunt inca putin in ceata.Stiu ca 223 si 220 trebuie sa fie corelate,In 221 nu prea stiu ce sa declar. Nu se dubleaza 221 si 220? Cele aferente codului caen principal se impoziteaza la norma de venit si se trec in 221 iar pt celelate coduri caen in sistem real si se face 223 si 220 corelate intre ele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa cu mai multe coduri caen. MarcelaTT MarcelaTT Buna seara. Cum se procedează in cazul in care un PFA are 2 coduri Caen, avem un singur RJIP și Facturier ? Codurile sunt 0149 și 7500 , cresterea albinelor ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit sau sistem real teodor_dori teodor_dori sunt pfa din 2009 inpozitat in sistem real , in agricultura in anu 2012 am realizat total venituri peste 10000 eur. in data de 16.12.2013 am fost la finante ... (vezi toată discuția)
Asociere fara personalitate juridica vasilica53 vasilica53 Buna ziua, Vreau si eu o lamurire. Intreprinderea individuala cu profil agricol este considerata o asociere fara personalitate juridica? Solicit aceasta ... (vezi toată discuția)