avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am ocolit/depășit o mașină-școală pe trecerea de pietoni și pe linia dublă continuă. Cum ar trebui să motivez plângerea contravențională?

Buna ziua, astazi am ocolit o masina de scoala in dreptul trecerii de pietoni si am calcat linia continua, moment in care am fost oprit de un echipaj al politiei, dar nu scria ca e politia rutiera, scria doar politia si atat. Masina nu avea aparatura radar si nici camera de filmat, dar agentul mi a spus ca am fost inregistrat. As vrea sa fac contestestatie deoarece consider ca a fost o neregula atata timp catmasina era stationata eu nu puteam efectua nici o manevra inafara de asta. As dori sa scriu in contestatie ca aparatura video nu era prezenta si ca foaia de serviciu a domnilor politisti nu cred ca le permitea sa stea in acel loc la ora in curs. Va rog dati mi un sfat cum sa procedez,mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 09:05, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nici o treaba cu nici o foaie de serviciu. Cititi prea multe indicatii gresite de pe internet.
latka a scris:

Nu aveti nici o treaba cu nici o foaie de serviciu. Cititi prea multe indicatii gresite de pe internet.

Pai nu ar trebui sa aiba un document care sa ateste si sa le permita sa stationeze in anumite locuri?
Aratati-mi vreun articol din codul rutier si regulamentul sau de aplicare unde este stipulat ceea ce sustineti dvs. Altfel nu aveti ce contesta in instanta.
latka a scris:

Aratati-mi vreun articol din codul rutier si regulamentul sau de aplicare unde este stipulat ceea ce sustineti dvs. Altfel nu aveti ce contesta in instanta.

Fac contestatie din pricina faptului ca am fost sanctionat gresit, nu aveam ce face in situatia data, ce trebuia sa fac sa i dau flash uri si claxoane pana cand pleca? Dar daca defapt poate masina era avariata? Trebuia sa zbor?
---- contest pv si din pricina faptului ca permisul meu egal serviciu. M a lasat asa zisul garcea fara permis, am ramas si fara job:
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
CossminHc, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate in ce spuneti, ati fost fortat sa incalcati legea, problema e cum dovediti. De aceea ar fi fost perfect sa fi inregistrat scena, cu telefonul mobil . Am un coleg ce a cistigat procesul intr-o situatie asemanatoare, in acest mod.

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politia rutiera Andreyy80 Andreyy80 Buna ziua,in decursul zile de astazi un echipaj...bine ascuns si pozitionat neregulamentar m-a oprit si mi-a fost suspendat permisul pt neacordare de ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie buna seara, in urma cu ... Vladdnl Vladdnl Anulare proces verbal de contraventie Buna seara, In urma cu ceva timp, am fost amendat de catre Politia Locala a Sectorului 1, deoarece stationam la o ... (vezi toată discuția)