avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pretul unui divort mai complex
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pretul unui divort mai complex

Buna dimineata,

Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat?

Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt invocate o multime de motive false (am gasit pe net o serie de asa zise motive pt divort, si vad ca le a inflorit pe acelea )! Suntem casatoriti de 22 de ani (avem o fata de 21ani), a avut un amant in primii ani de casatorie, cand a realizat cat de mult a gresit fata de mine a incercat sa se sinucida, dar am dus-o la spital si s-a facut bine, si am iertat-o de dragul copilului. Problema e ca, se pare ca acum are alt amant, si a intentat divort.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:25, 12 Octombrie 2009
Poate la Judecatoria Dorohoi, sau Saveni sau...;)
in jur de 1000lei. dar divortul nu e o problema... la partaj sa te tii
De exemplu pot sa ma prezint pur si simplu la divort fara avocat , si fara sa fac balci sa spun doar ca sunt de acord cu divortul?
Am o nelamurire, ca sot daca intentezi divort si nu specifici in citatia respectiva ca doresti si partaj, inseamna ca nu faci decat sa divortezi, fara partaj?
Aveti comunicata si actiunea , nu.E mentionat ceva de partaj acolo? va judecati doar pentru ceea ce e scris in actiune.Uitati-va la capetele de cerere, sau mergeti macar la un avocat pentru ca sa va lamureasca si-i platiti o consultatie.Si dvs, puteti formula o cerere...
Da, am citatia scrie:

Urmarind ca pe baza probelor ce vor fi administrate, instanta sa hotarasca:
A) in baza art 37 alin 2 C Familiei , desfacerea casatoriei, intregistrata sub nr. 556 din data de ..... la Consiliul Popular al sectorul 3 , Din vin ambelor parti
B) in baza art 40 C Familiei sa mi reaiau numele avut inaintea casatoriei.

Deci daca scrie asa si nu apare nimic de partaj inseamna ca nu vrea partaj? (mentionez ca n-am nici o cale ca sa iau legatura cu ea).
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Divort..ajutati ma va rog niculinu niculinu Buna ziua, Am nevoie de niste sfaturi va rog! Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt divort, In care sunt ... (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)