avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cheltuieli cu executia silita recuperabile de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cheltuieli cu executia silita recuperabile de la debitor

Poate cineva sa imi spuna care sunt categoriile de cheltuieli pe care mi le pot recupera de la debitorii pe care ii execut? Factura pe care o platesc unei firme de recuperari mi-o pot recupera sau nu? Si ce conditii trebuie sa indeplineasca cheltuielile acestea anexe debitului pentru a putea fi imputate debitorului?
Cel mai recent răspuns: mihai.xyz , utilizator 22:31, 13 Ianuarie 2010
Buna ziua,

cheltuielile pe care vi le puteti recupera sunt cele facute in cadrul executarii silite :
- onorariul executorului
- onorariul avocatului
- taxele de timbru
-cheltuieli de publicitate ( daca se face publicitate pentru vanzarea bunurilor)
-onorariul expertului daca se face vreo expertiza

Firmele de recuperari lucreaza semilegal iar in final apeleaza tot la avocati si la executori. Factura platita lor nu se poate recupera de la debitor.

Avocat Boncu
Multumesc, domnule avocat!
Toate cheltuielile recuperabile trebuie sa fie achitate deja? Adica trebuiesc anexate la cererea de executare atat contracte si facturi, cat si chitantele de achitare? Intrebarea mea e trebuie sa platesc integral avocatul si executorul pentru a le pretinde la executare sau se poate folosi "comisionul de succes"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plata cheltuielilor spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Am calitatea de creditor intr-un proces de executare silita si doresc sa stiu daca sunt obligat sa achit eu cheltuielile de executare + onorariu ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Executare egipt egipt am un titlu executoriu al unei instante din judetul Cluj. Debitorul este din Turda judetul Cluj. Cum pot face sa execut creanta? trebuie sa ma deplasez ... (vezi toată discuția)