avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU IN PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU IN PREAVIZ

Buna seara!
Se poate lua concediu de odihna in preaviz?
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 10:03, 12 Octombrie 2009
Preavizul nu suspenda CIM asa ca puteti sa luati si CO daca angajatorul va aproba.
Medu a scris:

Buna seara!
Se poate lua concediu de odihna in preaviz?


Cum a spus dl. Tudor, da, se poate lua, angajatorul oricum este obligat sa va plateasca concediul de odihna neefectuat la incetarea cim.
Despre ce preaviz este vorba?

1. Daca discutam de preavizul aferent unei demisii, raspunsul este NU. Zilele de preaviz trebuiesc sa fie "lucrate" ptr a putea sa predati toate lucrarile/inventarele/ etc.

2. Daca discutam de preavizul de concediere............. intrebarea mea este De ce va grabiti sa stati acasa? Veti avea ocazia sa o faceti dupa terminarea preavizului. Si in plus, veti primi niste bani aferente zilelor de CO neefecuate.
Dac si dvs. si angajatorul asa v-ati inteles...Domnul Valeriu are dreptate
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Prin urmare, pe perioada preavizului se poate beneficia de CO chiar daca incetarea c.i.m. are loc ac urmare a demisiei sau a concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)