avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Rol nominal unic
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Rol nominal unic

Sunt un cetatean onest care-si plateste taxele la Primarie in prima luna din an. In anul 2011 sotia mea a decedat si cum imi decedase cu un an in urma tatal iar in acelasi an (2011) mi-a decedat si mama , m-am mutat in casa copilariei si am lasat in casa de la Bucuresti pe fiica mea. Nemaifiind in Bucuresti am achitat in continuare taxele si impozitele online. Zilele trecute am avut urmatoarea surpriza. Din 2014 Primaria a introdus Rolul nominal unic...iar eu desi constiincios achitam la inceputul fiecarui an taxele si impozitele..de fapt achitam doar 50 %, partea sotiei mele (decedata de trei ani) ..fiind restanta. A fost imposibil sa o conving pe stimata functionara publica ca e un nonsens sa stabilesti plata de taxe si impozite pentru o persoana decedata de trei ani si ca eu (asa cum am facut intotdeauna doresc sa platesc aceste taxe). Raspunsul a fost ferm....Platiti D_voastra dar pe numele sotiei. Am fost nevoit sa platesc restanta(cu penalitatile si dobanzile aferente)...dar...va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa....cat de legala este aceasta tampenie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:14, 28 Noiembrie 2017
Urmare a decesului sotiei, pe baza certificatului de succesiune trebuia sa faceti modificarile necesare la taxe si impozite pentru a se inregistra proprietarii imobilului dupa decesul sotiei.
Daca nu ati facut aceste modificari, atunci sotia a ramas in continuare cu rol.Sumele achitate in numele ei sunt parte din impozitul datorat pentru intregul imobil impozit pe care l-ati fi platit singur ca unic proprietar sau impreuna cu ceilalti succesori daca ati fi facut modificarile la rol ca urmare a succesiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata persoana decedata kamy_nora kamy_nora Buna seara ! O familie compusa din sot si sotie, detin un act de proprietate pe numele amandurora. Impropriu spus ca detin, deoarece sotia a decedat acum 3 ... (vezi toată discuția)
Impozite de plata revengiu revengiu Buna ziua, ca in fiecare an am solicitat administratiei finantelor publice sector 6 sa-mi comunice datoriile pe care le am pe ROlul meu si pe cel al sotiei. ... (vezi toată discuția)
Este posibil? maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca impozitul pe teren si cladire se poate modifica de pe un nume pe altul fara instiintarea acestei modificari? Am situatia ... (vezi toată discuția)