avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii OUG 82/2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

OUG 82/2017

Va rog sa ma ajutati cu o explicatie/indrumare in ceea ce priveste aplicare Art. VII, ali. (1) "initierea negocierii colective pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017..."
Cum trebuie facuta aceasta negociere, ce presupune ea si ce pasi (proceduri) ar trebui urmati.
Multumesc mult pentru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 28 Noiembrie 2017
Pasii sunt :
- convocarea salariatilor sau a reprezentantilor acestora la negociere

- incheierea unui proces-verbal al negocierii

- emiterea documentelor pentru punerea in aplicare celor stabilite prin negociere.
Buna seara,
Daca nu exista reprezentanti si se face dovada ca nu s-a prezentat nimeni la sedinta de alegere a reprezentantilor salariatilor, se considera indeplinita obligatia angajatorului de a initia negocierea in vederea aplicarii OUG 82/2017?

Daca angajatorul este de acord cu pastrarea venitului net, mai este necesara negocierea colectiva? Trebuie neaparat incheiat ccm doar pentru acest lucru? ce trebuie trecut in acel ccm referitor la noile modificari? Nu este suficienta o decizie a angajatorului prin care se spune ca nu se va micsora salariul net?
In cazul in care angajatorul pastreaza netul si mareste brutul, chiar si societatile cu un salariat trebuie sa incheie ccm?
Multumesc
1. In situatia mentionata de dvs, se considera indeplinita obligatia angajatorului de a initia negocierea in vederea aplicarii OUG 79/2017.

2. Nu trebuie incheiat c.c.m. .

3. Legea prevede negocierea.... insa consider ca este suficienta decizia angajatorului de pastrare a salariului net .
Insa cel mai bine, pentru astfel de situatii, intrebati in scris la ITM/Inspectia Muncii/Ministerul MUncii.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contractul colectiv Strong Strong Unitatea noastra are CCM valabil încă jumătate de an, în care se specifică că salariul de bază nu poate fi stabilit sub salariul minim brut pe țară. ... (vezi toată discuția)
Negocieri AlinaPavel AlinaPavel Buna ziua, Avand in vedere ca societatea la care lucrez are deja CCM, este obligatoriu sa incepem negocierile colective la nivel de unitate, pentru punerea ... (vezi toată discuția)
Negociere colectiva primarmischii primarmischii Daca la o primarie cu 17 angajati este nevoie de negociere colectiva si daca da care sunt pasi .Multumesc ! (vezi toată discuția)