avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renunțare aplicare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renunțare aplicare pedeapsa

In cazul in care in procesul penal nu
m-am constituit parte civilă , fiind persoana vătămata doar, la infracțiunile de ultraj si tulburarea ordinii și liniștii publice, procesul s-a finalizat cu soluția de renunțare la aplicarea pedepsei soluția la care si daca mă constituiam parte civilă instanța ar fi respins acțiunea civilă.Am facut apel dar s-a respins.Doresc sa deschid un proces civil împotriva inculpatului din procesul penal deoarece nu m-am constituit parte civilă în procesul penal, as dori sa aflu daca se considera autoritate de lucru judecat în civil cu privire la existența faptei si a persoanei care a savarsit-o,ce șanse as avea de câștig in conditiile in care judecatoarea cu ajutorul avocatului inculpatului si declarațiile martorilor care cu toate că în cursul UP au spus adevarul , procurorul trimitandu-l pe inculpat în judecată prin rechizitoriu in cursul judecății respectivii martori au spus că nu-și mai aduc exact aminte ce s-a întâmplat, tocmai de aceia judecătorul apropiat de unii din prietenii inculpatului a dat cea mai mică solutie pe care o putea da instanța adica renuntare la aplicare pedeapsa.Precizez faptul că am făcut plângere împotriva martorilor pentru mărturie mincinoasă dar se pare ca va fi clasare.Ce sanse as avea intr-un proces civil solutia de RAP presupune faptul ca inculpatul a savarsit infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată sau nu .Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
viorelv, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sanse as avea intr-un proces civil solutia de RAP presupune faptul ca inculpatul a savarsit infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată sau nu

Conf. ART. 396 alin. 3 c.p.p. Renunţarea la aplicarea pedepsei se pronunţă dacă instanţa constată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat, în condiţiile art. 80 - 82 din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat viorelv viorelv Renunțarea la aplicarea pedepsei are autoritate de lucru judecat în fața instanței civile care judeca acțiunea civilă cu privire la existența ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la aplicarea pedepsei viorelv viorelv Am fost victima infractiunii de ultraj prin amenintare, și tulburarea linistii publice, în calitate de funcționar public cu statut special adică ... (vezi toată discuția)
Neparticiparea la sedinta de judecata viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți cum se poate ca un inculpat sa scape cu renunțarea la aplicarea pedepsei după trei ani de proces , pentru infracțiunile de ultraj ... (vezi toată discuția)