avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoritate de lucru judecat

Renunțarea la aplicarea pedepsei are autoritate de lucru judecat în fața instanței civile care judeca acțiunea civilă cu privire la existența prejuduciului si a vinovăției autorului faptei , adica daca nu m-am constituit parte civilă în procesul penal ma pot adresa instanței civile.In hotararea pe care a dat-o instanța penală de renuntare la aplicarea pedepsei , a ramas tot aceiasi solutie si in apel , se specifica faptul că inculpatul a săvârșit infracțiunea din cauza ca a fost provocat de catre mine în calitate de persoana vătămata.Ce șanse am într-un proces civil în condițiile în care în penal si daca mă constituiam parte civilă nu rezolvam nimic, deoarece martorii se tem să spună adevarul.Am făcut plângeri împotriva acestora de marturie mincinoasa si s-a dat renuntare la UP.In procesul civil bănuiesc faptul ca se vor audia tot acei martori , așa că nu cred că voi avea mai multe sanse ca în procesul penal.Va rog sa-mi răspundeți?
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 18:08, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In civil puteți obține daune.
Probele pot fi si altele.
Nu contează renunțarea dată.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Altele probe în afara de martori nu am am avut declarațiile date de catre colegii mei care în mare parte au spus adevarul mai ales în declarațiile din cursul urmăririi penale, fapt pentru care s-a si emis rechizitoriu cu trimitere in judecata a inculpatului dar în cursul judecății au declarat că nu-si mai aduc exact aminte ce s-a întâmplat, fiind oarecum supărați că i-am propus ca martori , si ca trebuie sa participe in proces, presupun ca daca ași iniția un proces civil acești martori nici macar nu s-ar prezenta la proces .Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare aplicare pedeapsa viorelv viorelv In cazul in care in procesul penal nu m-am constituit parte civilă , fiind persoana vătămata doar, la infracțiunile de ultraj si tulburarea ordinii și ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la aplicarea pedepsei viorelv viorelv Am fost victima infractiunii de ultraj prin amenintare, și tulburarea linistii publice, în calitate de funcționar public cu statut special adică ... (vezi toată discuția)
Articolul 320 indice 1 birog birog Este vorba de lovire si violente. Am fost intrebat de judecator daca vreau sa beneficiez de acest articol, dar sa nu mai aduc noi probe. Am recunscut fapta ... (vezi toată discuția)