avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietari dupa testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietari dupa testament

Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca traieste. In acest moment nepotii sunt proprietari?
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 16:04, 12 Octombrie 2009
Am inteles.
Sa o luam pe rand.
Deci succesiunesa dupa frate s-a efectuat cei doi nepoti, mostenitori testamentari au cules toata mostenirea , parintii dv. au renuntat la partea lor (rezerva succesorala) din mostenirea fratelui .
Antecontractul de vanzare cumparare incheiat intre dv. si nepoti privea deci un teren tot din mostenirea lasata de fratele decedat. Nu ati platit nimic nici nu ati intrat in posesia terenului inteleg.
Acum nu vor sa incheie contractul.
Pai, ca idee generala, daca nu au trecut trei ani de la data incheierii lui puteti sa cereti in instanta pronuntarea unei hatarari care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.Ar fi ideal sa consultati un avocat caruia sa-i preyentati situatia si toate actele.
av.Mariana.C. a scris:

Am inteles.
Sa o luam pe rand.
Deci succesiunesa dupa frate s-a efectuat cei doi nepoti, mostenitori testamentari au cules toata mostenirea , parintii dv. au renuntat la partea lor (rezerva succesorala) din mostenirea fratelui .
Antecontractul de vanzare cumparare incheiat intre dv. si nepoti privea deci un teren tot din mostenirea lasata de fratele decedat. Nu ati platit nimic nici nu ati intrat in posesia terenului inteleg.
Acum nu vor sa incheie contractul.
Pai, ca idee generala, daca nu au trecut trei ani de la data incheierii lui puteti sa cereti in instanta pronuntarea unei hatarari care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.Ar fi ideal sa consultati un avocat caruia sa-i preyentati situatia si toate actele.
Ati inteles perfect. Teama mea e ca din cauza ca nu s-a mentionat un avans in antecontract, sa nu aiba ei castig de cauza. Oricum, multumesc ptr interesul pe care l-ati aratat.
Faptul ca nu ati platit avans nu este o problema.obligatia de a incheia contractul ramane indiferent de stabirea si plata unui avans,Sa fiti in termen cum v-am spus si terenul sa mai fie proprietatea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elenauntean Elenauntean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)