avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... in acte pod si in realitate mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

in acte pod si in realitate mansarda

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce probleme as intampina daca as cumpara o casa in care exista o mansarda locuibila dar este trecuta in acte ( cadastru si intabulare ) sub forma de pod. Proprietarul care vinde nu vrea sa-si bata capul pentru acesta modificare si ar dori ca, cumparatorul dupa ce cumpara casa sa se ocupe de acte. Din cate stiu, la momentul constructie ( 2002 - 2003 ), proprietarul a luat si o amenda pentru aceasta neconcordanta.
Va rog sa imi spuneti ce este de facut.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 4 Decembrie 2017
Pentru a intra in legalitate este necesar sa obtineti autorizatie de mansardare, schimbare destinatie din pod in spatiu locuibil. Solicitati un certificat de urbanism de la primarie si vedeti ce documente sunt necesare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a nu va confrunta cu situatii neplacute si a fi responsabil pentru modificarile constructive solicitati vanzatorului sa demareze procedura de notare la ocpi a modificarilor executate
Aspectul ca in trecut proprietarul a fost sanctionat pecuniar,ridica suspiciunea inexistentei formalitatilor necesare edificarii modificarilor,aspect care ,in cazul unui eventual control poate genera aplicarea de noi sanctiuni-inclusiv obligarea dv la dezafectarea modificarilor si aducerea spatiului la forma existenta in scripte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie STANCIU FLORIAN STANCIU FLORIAN Pentru a transforma un pod in masarda locuibila este nevoie de autorizatie? (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe un spatiu inexistent daniel anca daniel anca Buna ziua. Am tot rasfoit internetul in cautarea unor persoane care m-ar putea ajuta sa inteleg un lucru. Mama mea detine o casa cu pod. Acel pod doresc sa il ... (vezi toată discuția)