avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie renuntare la mostenire

Buna ziua,
Bunicul meu a avut trei fiice.La dezbaterea succesiunii a fost prezenta doar o fiica, desi traiau si celelalte doua, deoarece aceasta nu le-a instiintat si nici notarului nu i-a declarat despre existenta acestora. Intrucat bunicul lasase printr-un testament notarial averea fratelui meu, Mama. a renuntat la mostenire(in certificatul de mostenitor fratele meu este trecut ca mostenitor testamentar, iar mama este trecuta ca a renuntat la mostenire, insa numele celorlalte doua surori ale mamei mele nu apar la nici o rubrica) , probabil din acelasi motiv pentru care nu le-a chemat si pe celelalte surori, adica sa-i revina toata averea fratelui meu. Daca se constata de catre instanta nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor, se anuleaza implicit si declaratia mamei de tenuntare la mostenire? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mancri , utilizator 16:53, 5 Decembrie 2017
Buna ziua,
Inteleg ca mama ar fi trebuit sa fie mostenitoarea?
Avand in vedere ca mama dumneavoastra a renuntat dar si ca a incercat sa induca in eroare asupra mostenitorilor s-ar putea sa fie obligata doar la plata pasivului succesoral
Mostenitorul testamentar ramane testamentar facandu-se reductiunea legala a acestuia.
Nu am inteles daca declaratia de renuntare a mamei este lovita de nulitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara irina966 irina966 Se poate da declarative de renuntare la dreptul de reductiune testamentara inainte de decesul donatorului? Daca nu, ce alta varianta de recunoastere a ... (vezi toată discuția)