avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negociere CCM

Buna ziua,
doresc si eu o lamurire la urmatoarea situatie:
- suntem societate de stat
- avem doua sindicate nereprezentative afiliate fiecare la cate o federatie nereprenztativa, ambele federatii sunt afiliate la confederatii una la BNS si cealalta la CARTEL ALFA ambele reprezentative la nivel national
Se poate incheia un acord, pe ce perioada, de cate ori se poate prelungi, daca se inregistreaza la ITM si daca se pot incheia acorduri cu fiecare sindicat in parte?
Se poate incheia un CCM in situatia de mai sus negociind cu sindicatele sau este obligatoriu doar cu reprezentantii salariatilor?
In cazul in care cele doua sindicate nu se inteleg intre ele( pt interese personale) si nu reusim sa depasim acest moment de negociere putem inainta in negocieri fara cel ce refuza sau semneaza cu obiectiuni sau o consideram negociere esuata?
Care este diferenta intre Acord si CCM?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
marius68marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius68marius , utilizator 12:09, 6 Decembrie 2017
Nu este diferenta decat de denumire.

În unitățile în care nu există sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de muncă dacă există un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federație sindicală reprezentativă în sectorul de activitate din care face parte unitatea, se face de către reprezentanții federației sindicale, la solicitarea și în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanții aleși ai angajaților.

Contractul colectiv de muncă se încheie pe o perioadă determinată, care nu poate fi mai mică de 12 luni și mai mare de 24 de luni.

Părțile pot hotărî prelungirea aplicării contractului colectiv de muncă, în condițiile stabilite de Legea 62/2011, o singură dată, cu cel mult 12 luni.
art.135 lit.b din legea dialogului suplimenteaza conditia federatiei ca fiind repezentativa in plus si in sectorul de activitate !! Deci revin la nedumerirea mea ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
marius68marius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat dorucristina dorucristina buna ziua doresc sa ma ajutati sa inteleg baza legala in cazul in care ,daca in cadrul unei societati exista doua sindicate, unul nereprezentativ dar ... (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)
Negocierea contractului colectiv Kris1970 Kris1970 O confederație sindicală poate participa la negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate? (vezi toată discuția)