avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin bancă. Este normal să mi se pretindă asta?

Buna ziua, astazi am primit o instiintare de la asoc de proprietari ca am de platit x lei pt ca virez cheltuielile de intretinere in banca si ei trebuie sa plateasc un comision pt aceasta operatiune. Este legal sa-mi ceara acest comision? Platim si asa destul de mult pt cheltuieli de administrare ....
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: petrucelmare , utilizator 06:55, 8 Decembrie 2017
Cel care plateste prin banca contribuie si la plata casierului?
Cea mai buna solutie este negocierea comisioanelor cu banca, sunt banci care nu percep comisioane la incasare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanţa de Urgenţă nr. 113 din 2009 prin care s-a transpus Directiva Serviciilor de Plăţi spune foarte clar: «Beneficiarul unei plăţi nu poate să ceară un preţ mai mare în funcţie de instrumentul cu care se face plata».

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar? Oopsy Oopsy În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cota indiviza/ cheltuieli pe beneficiar MamicaMaria MamicaMaria Fata mea imi achita de citeva luni sumele din lista de intretinere prin virament bancar. Viramentul pleaca de la Raiffeisen unde are ea contul spre CEC bank ... (vezi toată discuția)