avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot sa-mi fac firma de contabilitate si audit daca nu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot sa-mi fac firma de contabilitate si audit daca nu sunt expert contabil ?

Din ce m-am interesat si am citit as ptuea sa-mi fac firma de contabilitate si audit daca ma asociez cu un expert contabil ,iar eu sa am maxim 49% din actiuni si el 51%,dar unele persoane mi-au spus ca nici asa nu poti .
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:00, 7 Decembrie 2017
Cine detine firma si cine presteaza serviciile respective sunt doua lucruri separate. De ex. cineva poate fi proprietar sau actionar principal al unui spital fara a fi medic: el livreaza capitalul, tratamentele de livreaza medicii si asistentele.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Asta am inteles ....Eu as vrea sa imi fac o firma de contabilitate si audit financiar si an inteleg ca actionarul trebuie sa fie obligatoriu expert contabil ca sa poata presta serviciile ,sau daca sunt 2 actionari si unu este expert contabil si unul nu este ,atunci expertul trebuie sa aiba minim 51% din actiuni .Eu imi doresc sa fiu pe vanzari si relatia cu clientii ,iar expertul sa tina contabilitatea efectiv .
Raspunsul dumneavoastra nu m-a ajutat .
Mutlumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati intuit corect, potrivit OG 65/1994:

Art. 9. - (1) Societăţile comerciale de expertiză contabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să aibă ca obiect de activitate principal exercitarea profesiei de expert contabil, iar activităţile secundare să fie conforme prevederilor prezentei ordonanţe şi reglementărilor Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România;
b) majoritatea acţiunilor sau a părţilor sociale să fie deţinută de experţi contabili;
c) structura de administrare a societăţii, conform Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, să fie aleasă în majoritate dintre acţionarii sau asociaţii experţi contabili;
d) acţiunile să fie nominative şi orice nou asociat sau acţionar să fie admis de adunarea generală;
e) modul de distribuire a beneficiilor şi de suportare a pierderilor să se facă potrivit ponderilor acţiunilor sau ale părţilor sociale deţinute de acţionari sau asociaţi.
(2) În vederea înregistrării societăţii la oficiul registrului comerţului, structura de administrare a societăţii solicită avizul de principiu al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


Pentru audit aveti aici informatii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate contabilitate lidiahuiban lidiahuiban PENTRU A INFIINTA O SOCIETATE CARE ARE COD CAEN 6920 - ACTIVITATI DE CONTABILITATE SI AUDIT, TREBUIE NEAPARAT SA FII MEMBRU CECCAR, SAU POTI INFIINTA O ASTFEL ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de contabilitate. Gabriel-Iulian Gabriel-Iulian Buna ziua! As dori sa va intreb daca eu nu am studii in domeniul contabilitatii, as putea deschide o firma de contabilitate in care sa angajez persoane cu ... (vezi toată discuția)