avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie parcari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie parcari

buna ziua, am parcat masina pe un loc nemarcat ca fiind parcare, langa o parcare cu abanonament. Proprietarul parcarii a chemat politia locala si am primit amenda pe motiv ca am blocat accesul la masina respectivului. As dori sa-mi spuneti daca e legala contraventia in ideea in care nu am incalcat marcajul parcarii si respectivul nu a parcat in centrul parcarii,si as dori sa stiu daca exista stabilit prin lege, o distanta legala intre 2 masini parcate.

multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:52, 9 Decembrie 2017
Doamna nu ati inteles deloc. Sanctiunea care a fost aplicata trebuie sa fie data in baza unui articol de lege, hotarire de consuiliu local, pe care se presupune ca ati fi incalcat-o. Este scris in procesul verbal de contraventie. Tot acolo, dar mai la dreapta este specificat si articolul din aceeasi sursa de drept, in baza caruia a fost stabilita amenda. Asta trebuie sa consultati mai intai si apoi OG2/2001 ce regelementeaza regimul juridic al contraventiilor. Pe baza studierii acestora veti putea depune plingere contraventionala impotriva acelui PV de contraventie, in termen de 15 zile de la data in care ati intrat in posesia lui, la judecatoria indicata in PV. Daca nu reusiti sa va descurcati, sfatul meu este sa contactati de urgenta un avocat, timpul nu lucreaza in favoarea dvs. Daca doriti doar sa stiti de ce vine politia expres pentru masinile parcate linga cea a stabului cu pricina, ati gresit forumul de discutii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
latka, utilizator
Politia vine pt ca este chemata, nu asta ma interesa vroiam sa stiu daca prin lege este stabilita o distanta. In HCL este prevazuta interzicerea stationarii prin care este obstructionat accesul spre parcare sau garaj ceea ce nu s-a intamplat. O sa consult un avocat, multumesc
Nu stiu vreo lege care sa reglementeze astfel de parcari, doar un orin al ministrului sanatatii de prin 2014 ,care stabilea o distanta fata de blocul de locuinte, dar inteleg ca nu e cazul. Alt sfat care vi-l pot da este sa mergeti cu cineva exact in acelasi loc in care ati fost atunci, sa parcati masina acolo, linga reclamant pentru citeva secunde si cel care vine cu dvs. sa faca o poza. Apoi plecati. Poza cu masina dvs. o anexati ca dovada la plingere, eventual chiar mai multe poze ce pot dovedi ca nu incalcati nici o reglementare din HCL. Daca politia are alta varianta, cereti in plingere sa dovedeasca prin foto sau film, facut atunci,, prin care sa contrazica proba dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)