As vrea si eu un sfat,va rog.Un prieten a avut o societate comerciala ,erau 4 asociati.Au dat niste cecuri fara acoperire creind un prejudicu de 2 miliarde lei vechi.El a plecat in Spania si a fost judecat in lipsa si condamnat la 11 ani de inchisoare ,sentinta fiind definitiva si irevocabila.La proces nu s-a prezentat nefiind anuntat.A fost prins in Spania acum un an si extradat.Ceilalti 3 asociati au primit sentinte mai mici.Intrebarea mea e,poate deschide un proces in care sa conteste sentinta pe motiv ca nu a stiut de proces,si nu s-a prezentat pt a se apara?Stiam ca este un articol in codul penal legat de treaba asta.Si daca da ar exista sanse ca macar sa i se scada din pedeapsa?Multumesc!
In principiu nu prea se mai poate face nimic.
Ar mai fi cai extraordinare de atac sau chiar o contestatie la executare dar sunt de indeplinit anumite conditii.
Presupun ca s-a considerat ca va sustrageti de la procesul penal.
Acuma, nu se poate face vreo cale de atac daca nu vede cineva dosarul dvs. Poate s-a strecurat ceva p-acolo care e in avantajul dvs.
Cu probabilitati si cu procedura de citare legal intocmita,semnatarul filelor de cec se confrunta cu o situatie garantat neplacuta,care nu are cai de atac
Prin neprezentare,instanta a apreciat ca acesta se sustrage in mod repetat de la audieri si de judecata,aspect care a cantarit in hotararea finala
Ar fi de preferat sa discutati concret cu respectivul aparator sansele pe care le apreciaza in favoarea persoanei in cauza.
Speta are un grad de complexitate substantial diferit fata de cele curente,astfel incat si sansele in favoarea respectivului invinuit sunt foarte reduse
Se poate invoca in speta lipsa dreptului la aparare de vreme ce el nu a stiu de respectivul proces. Cu o aparare buna....se poate sa se reuseasca micsorarea pedepsei...