avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... REFUZ RACORDARE ENEL ENERGIE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

REFUZ RACORDARE ENEL ENERGIE

Buna seara,

Ma confrunt si eu cu o problema creata de compania Enel. Am achizitionat un teren pe care exista si o constructie (fosta pensiune, ulterior atelier de mobila). Cladirea a avut in trecut curent electric de la firma vecina, deoarece nu exista un transformator proprietate enel in zona, cel mai aproape este undeva la 600 m, costurile cu racordarea ajungand undeva la 9000 euro. Pe terenul meu, trec 2 linii de medie tensiune, proprietate enel care in trecut au fost rupte de furtuna si reparate de catre ei tipic romanesc, cablurile sunt innadite cu niste suruburi speciale , iar inaltimea lor nu mai este cea corespunzatoare, fiind undeva la 4 m inaltime fata de sol.
Am fost la Enel sa depun o cerere pentru racordarea cladirii la curent electric,de la transformatorul de care ziceam mai devreme, pe costul meu bineinteles, iar aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca trebuiesc ridicate cablurile proprietate enel de catre mine, pe banii mei.
Acesta este raspunsul pe care l-am primit de la o doamna proiectant angajata Enel. Dupa ce am mai discutat si cu alti angajati, colegi de-ai doamnei, mi s-a recomandat sa depun o sesizare in care sa explic situatia cablurilor si sa astept un raspuns.Aceeasi colegi ai doamnei mi-au spus ca daca situatia cablurilor de medie tensiune este asa cum spun eu, la inaltime de 4 m fata de sol, compania Enel este obligata sa le ridice si sa indrepte stalpii deoarece sunt proprietatea companiei, nu a mea.
Tin sa precizez ca distanta dintre stalpii de medie tensiune cu cabluri si cladirea pe care doresc sa o racordez la curent electric este de 15 m.
Acum eu vin cu intrebarea urmatoare, mi se poate refuza cererea de racordare a cladirii pe motivul calburilor de medie tensiune proprietate Enel care nu mai au pozitia si inaltimea fata de sol prevazuta de lege ? Pot fi eu obligata sa platesc pentru repararea cablurilor si stalpilor proprietate enel?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:50, 12 Decembrie 2017
Refuzul de a inregistra cererea dvs. poate fi considerat un abuz al functionarilor Enel. Puteti trimite cererea prin posta cu confirmare de primire. Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la data primirii cererii dvs. puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva firmei in baza Legii nr. 554/ 2004.
Nu este problema dvs. sa explicati situatia cablurilor si stalpilor proprietate Enel.
Cererea de racordare mi-a fost inregistrata si ulterior respinsa. Acum am depus o sesizare in care a trebuit sa explic situatia cablurilor si a stalpilor.Ei refuza sa imi racordeze cladirea pe motivul cablurilor.

multumesc
Inteleg ca Enel nu a mentionat in nota de respingere un articol de lege care sa oblige solicitantul unui bransament sa rezolve mai intai pe cheltuiala sa o situatie, neconforma cu normativele in vigoare, existenta insa in teren, care nu i se datoareaza solicitantului ci firmei Enel.
Puteti deschide actiune in instanta si sa cereti ca Enel sa precizeze articolul de lege datorita caruia refuza bransamentul invocand o situatie existenta in teren pentru care doar Enel poate fi responsabila. Enel sa fie obligata sa faca bransamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata musatmihai1988 musatmihai1988 buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta . problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Vecinii nu permit instalarea bransamentului electric pe spatiul public in dreptul proprietatii lor. maximleo maximleo Accesul la terenul propriu il am pe o alee de 3 m latime. Cei de la electrica au venit sa instaleze bransamentul electric, dar nu o pot face pe aleea mea ... (vezi toată discuția)