avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociatia de locatari vs caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociatia de locatari vs caine

ce se poate intampla cu cainele unui locatar din bloc avand in vedere ca unul din locatarii de pe scara a depus o actiune la instanta-obligatia de a face prin care solicita in numele "asociatiei de proprietari"( in fapt nu exista decat asociatie de locatari) desi acesta nu este administrator, evacuarea cainelui din apartamentul de deasupra acestuia pe motiv ca acesta face zgomote infernale. A depus o copie a hotararii locale prin care arata ca acesta este in drept sa someze pe X proprietarul cainelui, lucru ce l-a si facut , sa evacueze cainele. Am facut rost de o 4 semnaturi din 7 familii de locatari care sunt de acord cu pastrarea cainelui iar am solicitat o copier de pe hotararea sedintei de bloc care este semnata doar de 2 persoane si aceleasi doua persoane le-au semnat si pe restul chipurile "reprezentandu-le". M-am gandit sa invoc exceptia lipsei calitatii procesuale active deoarece actiunea este in numele asoc. iar acesta nu detine actualmente nici o functie. In fapt cainele sta la o pensine de dim pana la 6 cand sta cu stapanii acasa? Proprietarii sunt nemti si nu inteleg reaua credinta a acestui domn care ii terorizeaza pe vecini de ani de zile...Ce altceva mai pot face pt catel??multumescX-(
Cel mai recent răspuns: pdm03 , utilizator 00:55, 19 Decembrie 2010
Adresati-va centrului local de mediere!:)
Acest gen de conflicte (intre locatari) se preteaza perfect solutionarii prin mediere. Recent am fost mediator intr-o speta oarecum similara in care partile au ajuns la o intelegere pe cale amiabila (consfintita printr-un proces verbal de solutionare a conflictului).:D
Andra, invoca si lipsa calitatii de reprezentant a vecinului, el nefiind administrator sau angajat al asociatiei de proprietari, nu o poate reprezenta in instanta.
Albert, nu stiu daca exista un temei legal pt a se trece o persoana in plus la intretinere pt cei care detin animale in casa (am sa caut sa ma informez mai bine)... eu stiam ca se poate hotari la nivel de asociatie ca proprietarii de animale de companie sa plateasca ceva in plus, de regula, jumatate din ceea ce ar plati o persoana; in acest caz ar trebui sa existe o hotarare luata nu de administrator, ci de membrii asociatiei (trebuie convocati in sedinta, facute propuneri, consemnate intr-un proces-verbal care sta la baza emiterii hotararii asociatiei); solicita asociatiei sa-ti prezinte hotararea prin care se stabilesc contributiile in plus ale detinatorilor de animale.
Dmada, pune problema in discutie la urmatoarea adunare generala a proprietarilor/locatarilor. Obtine o hotarare in acest sens. Cu acea hotarare,puteti obliga in instanta la plata de daune cominatorii pana la evacuarea catelului din cladire. Si eu recomand medierea, ca solutie primara.
Albert80, daca vrei sa raspunzi elegant data viitoare cand te abordeaza (stiu ce spui ca am si eu catelus si ma trecusera cu o persoana in plus la asociatie, iar eu n-am fost asa elegant), spune-le ca D-na administrator, in solidar cu mebrii comitetului executiv care le aproba documentatia se fac vinovati de imputarea platilor privind cheltuielile comune asociatiei de proprietari fara temei legal, raspunzand in nume propriu de actiunile lor in fata instantei civile. Pe deasupra, in paralel, puteti face si o reclamatie la fisc privind activitatea avangardista si evazionista a membrilor comitetului executiv, administratorului si presedintelui asociatie de proprietari. Cu siguranta nu sunt in regula, chiar daca ar dori.

Vă mulţumesc pentru sfaturi. Deci, concluzia este că nu există nicio lege care să ne interzică creşterea unui căţel în apartament şi nici o lege care să ofere asociaţiei privilegiul de a taxa după bunul plac proprietarii care deţin animale de companie. Într-o discuţie recent puratată, separat, cu doamna Administrator mi-a spus că nu are chef să îi mai facă preşedinta de asociaţie (jurista) scandal pe tema asta, iar persoana taxată în plus valoare reprezintă 3,4 lei. Nu e o sumă care deranjează, sunt de acord să o platesc, dar atata timp cât totul este legal. Nu o plătesc că aşa vrea preşedinta asociaţiei. Adminstratora mi-a mai spus că noi suntem singurii care plătim o persoană în plus, ceilalţi deţinători de animale nu plătesc. Câtă dreptate se mai face în România... noi suntem discriminaţi că ce? că suntem studenţi, că suntem tineri?
Depuneti o sesizare la Primaria de care apartineti si solicitati-le un punct de vedere cu privire la acest lucru.
Din cate cunosc, asociatia poate sa decida daca se trec animalele la intretinere dar mai stiu ca nu se pot trece sub forma unei persoane si cel mult se poate percepe o taxa fixa. Nu se pot introduce animalele de casa la plata cheltuielilor privind consumurile (apa, gaze, gunoi menajer), intrucat legea prevede repartizarea acestor cheltuieli pe persoane.

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Problema mea consta in faptul ca deasupra mea locuieste un cuplu in chirie care detin un catel de talie medie.Din cate mi-am dat seama varsta ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc dorintent dorintent Buna ziua,stau in Oradea intr-un bloc cu 20 de apartamente,problema mea nu este asa mare ,dar totusi deranjeaza,si consta in faptul ca vecinul de deasupra are ... (vezi toată discuția)