avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întreruperea contractului de întreținere viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întreruperea contractului de întreținere viagera

Părinți mei vor sa întrerupă contractul de întreținere cu fratele meu pt ca nu a îndeplinit condițiile sunt in justiție de 4 ani sa făcut un recurs câte recursuri se pot face primul recurs sa făcut de părinți
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:15, 13 Decembrie 2017
Adresati-va instantei de judecata, cu o actiune in rezolutiunea contractului de intretinere.

Rezolutiunea intevine in caz de nexeexecutare culpabila a obligatiei contractuale de intretinere.

Obligatia de intretinere se refera la asigurarea unor bunuri destinate subzistentei, la procurarea de alimente, haine, produse, medicamente, precum si la asigurarea unor servicii.

Neindeplinirea obligatiei de intretinere presupune si lipsa de ajutor, acordata credirentierului.

Conduita trebuie sa fie una constata si sa fie facuta cu rea credinta.


Instanta constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii contractuale, ca si cauza de ineficacitate.

Succes in demersul initiat!
Mergeti cu actele la un av.din postarea dvs se intelege ca exista deja un litigiu pe rolul instantelor,fara a vedea hotararile pronuntate este greu de oferit un raspuns concret.
De principiu,oricare parte din proces nemultumita poate face recurs,daca indeplineste conditiile legale,ptr.solutie concreta,mergeti la un avocat cu actele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c cu clauza de intretinere si drept de abitatie viagera eumomo eumomo Buna ziua Cu aproximativ 2 ani in urma am incheiat un Contract V/C cu clauza de intretinere si drept de abitatie viagera ,cu parintii mei dupa care tatal ... (vezi toată discuția)
Contract femeie batrana pisicii pisicii Vecina mea in varsta de 86 de ani, dupa moartea sotului, a semnat la un notar un contract cu fina dansei, prin care se obliga la cedarea tuturor bunurilor sale ... (vezi toată discuția)
Am făcut un contract de întreținere pentru o casă+teren, iar între timp ne-am construi o casă nouă în curte. cum rămâne cu casa dacă întreținutul vrea să rezilieze contractul? George123456789 George123456789 Eu cu soția avem un contract de intretinere viagera cu un unchi de al ei casa si teren.Noi neam facut casa noua an curte.Daca vrea sa rezilieze contractul cum ... (vezi toată discuția)