avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract femeie batrana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract femeie batrana

Vecina mea in varsta de 86 de ani, dupa moartea sotului, a semnat la un notar un contract cu fina dansei, prin care se obliga la cedarea tuturor bunurilor sale dupa moartea dansei. In contractul respectiv este stipulat doar faptul ca fina dansei impreuna cu sotul acesteia, se obliga la ingrijirea ei pana la moarte. Problema este aici. Aceasta si sotul ei nu o trateaza cu respect, tipa la dansa, o viziteaza doar o data pe saptamana. Batranica plange in fiecare zi fiindca ii pare rau ca a semnat un contract de cedare a bunurilor cu acestia. Mentionez faptul ca nu are copii. Intrebarea mea este: se poate anula acel contract?
Buna ziua,
Da se poate IN INSTANTA si cu dovada CLARA a nerespectarii prevederilor.
Rezolutiunea contractului intervine pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de intretinere, obligatie stipulata in contract.

Aceasta rezida in procurarea de alimente, medicamente , bunuri destinate subzistentei, haine, asigurarea de servicii, asigurarea intretinerii efective.

Sanctiunea rezolutiunii- cauza de ineficacitate a actelor juridice poate fi constatata si pronuntata de catre instanta de judecata, la cererea partilor contractante ce justifica un interes, precum si dupa deces, de catre succesori.

Lipsa intretinerii poate fi demonstrata cu orice mijloc de proba, inscrisuri, interogatorii, martori, inregistrari audio/ audio-video, ca mijloace materiale de proba.

Se pune intrebarea daca persoana in etate avea discernamant cand a perfectat contractul.

A existat vreun certificat medico-legal, la momentul incheierii contractului?

Lipsa discernamantului reprezinta, in esenta, lipsa consimtamantului.(lipsa consimtamantului atragand nulitatea absoluta a actului notarial ).


Numai dna respectiva are calitatea procesuala pt a solicita în instanță rezolutiunea contractului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreruperea contractului de întreținere viagera Ramona Pintilie Ramona Pintilie Părinți mei vor sa întrerupă contractul de întreținere cu fratele meu pt ca nu a îndeplinit condițiile sunt in justiție de 4 ani sa făcut un recurs ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere r0ssanna r0ssanna Eu am ctr de intretinere cu sotul la un batran, eu avand grija de el, am divortat intre timp, fostul sot va mai avea vreun drept la bunurile batranului dupa ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere sau testamentul Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca imi fac un contract de intretinere sau testament si duc batrana la un azil mai sunt obligata sa ii platesc diferenta de contributie? (vezi toată discuția)