avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cultivarea ciupercilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cultivarea ciupercilor

Buna ziua, as dori sa stiu ce acte si autorizatii imi trebuie pentru cultivarea ciupercilor si in sezonul de vara si colectarea ciupercilor de padure? Am o casa la tara, este la rosu ,as putea sa o folosesc pentru cultivarea ciupercilor si punct de colectare?casa este cu doua etaje si mansarda.multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:40, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii complete aici: [ link extern ]
In primul rand trebuie sa deschideti o firma la registrul comertului, sa obtineti certificat de inregistrare, sa declarati activitatea la fisc, sa amenajati spatiile care vor fi utilizate pentru ciupercarile.
Trebuie sa obtineti un atestat de la MS ca sunteti instruit si cunoasteti ciupercile comestibile - probabil, dupa ce obsolviti un curs de perfectionare (nu cunosc detalii despre curs).
Pe piata/ internet sunt tot felul de Ghiduri/ atlas de ciuperci. O autoinstruire prealalbila este utila. Este o editura Cartea agricola care pune in vanzare multe astfel de carti.
Gasiti aici legislatie: www.avocatnet.ro/articol_412...
-art.58 - (1) Produsele specifice fondului forestier national sunt bunurile ce se realizeaza din acesta, respectiv produse lemnoase si nelemnoase.
(2) Produsele lemnoase specifice fondului forestier national sunt reprezentate prin:
a) produse principale, rezultate din taieri de regenerare a padurilor;
b) produse secundare, rezultate din taieri de ingrijire si conducere a arboretelor;
c) produse accidentale, rezultate in urma actiunii factorilor biotici si abiotici destabilizatori sau din defrisari de padure legal aprobate;
d) produse de igiena, rezultate din procesul normal de eliminare naturala;
e) alte produse: arbori si arbusti ornamentali, pomi de Craciun, rachita, puieti si diferite produse din lemn.
(3) Produsele nelemnoase specifice fondului forestier national sunt reprezentate prin:
a) fauna de interes cinegetic;
b) peste din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier;
c) fructe de padure;
d) seminte forestiere;
e) trufe si alte ciuperci comestibile din flora spontana din cuprinsul acestuia;
f) plante medicinale si aromatice din cuprinsul acestuia;
g) rasina;
h) alte produse
(4) Produsele padurii apartin proprietarilor sau detinatorilor acesteia, dupa caz, cu exceptia faunei de interes cinegetic si a pestelui din apele de munte.
(5) Recoltarea si/sau achizitionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier national se fac/se face pe baza autorizatiilor emise de ocolul silvic care asigura administrarea sau serviciile silvice, conform instructiunilor aprobate prin ordin al autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, precum si pe baza autorizatiei de recoltare/achizitionare emise de autoritatea competenta pentru protectia mediului.
(6) In cazul fondului forestier care nu se afla in administrarea unui ocol silvic, autorizatiile prevazute la alin. (5) se vor emite doar in baza acordului scris al proprietarului fondului forestier.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii avize necesare exploatare forestiera Scepo Scepo buna, vreau sa incep sa lucrez pe o firma nou infiintata cu codul 0220 - Expoatare forestiera. Stie cineva de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 8/23.01.2013 sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti dacao persoana fizica care comercializeaza masa lemnoasa de pe pasunea proprie(nu din fondul forestier) plateste 16% ... (vezi toată discuția)
Expoatare...? elevan elevan pot exploata o padure pentru care am titlu de proprietate obtinut in urma unei hotarari judecatoresti, fara sa o intabulez? (vezi toată discuția)