avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale restante

Revin cu inca o intrebare, daca mi se desface contractul de munca prin restructurarea locului de munca, imi voi mai recupera drepturile salariale restante. Mentionez ca firma este in procedura de faliment, si ma intereseaza daca voi fi inscrisa automat la masa credala de catre lichidator, sau trebuie sa fac o cerere in acst sens? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 11 Septembrie 2010
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege prin care lichidatorul poate fi "fortat" sa plateasca salariile restante si/sau platile compensatorii. Mentionez ca societatea a intrat in procedura de faliment si am fost data in somaj de 3 luni.
Am inteles ca tabelul cu salariile restante si platile compensatorii a fost depus, dar nu stim cum sa procedam pentru a ne recupera acesti bani.
Nu cred ca ne pot da ceva din fondul de garantare deoarece societatea a intrat in insolventa inainte de 1 ianuarie 2007.
Mulumesc anticipat
Potrivit art.123 din Legea nr.85/2006 , creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; ....

Faceti o cerere catre lichidator, daca s-a incheiat procedura si societatea a fost lichidata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce este obligat angajatorul sa-mi plateasca in cazul inceperii procedurii de faliment? alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Situatia financiara a societatii la care lucrez este extrem de critica si se zvoneste ca ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor IRINA ANGELA IRINA ANGELA Daca o societate nu plateste salariatii cateva luni de zile si apoi se inchide ( probabil se va declara falimentara, avand multe datorii) , salariatii au ... (vezi toată discuția)