avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nerespectare contract comercial ROTLD
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nerespectare contract comercial ROTLD

Buna ziua,
Poate stiti sau poate nu toti propietarii de site-uri trebuie sa plateasca din 2018 taxa anuala de mentenanta pentru domeniul ales.

In cazul meu la inregistrarea si rezervarea domeniului am platit o suma maxima care asigura rezervarea "pe viata".
Cum este posibila o astfel de schimbare unilaterala a conditiilor unui contract comercial?

Justificarea lor mi se pare copilaroasa:

"Implementarea sistemului de înregistrare și mentenanță
anuală are de asemenea avantajul că va duce la deblocarea numelor de domenii „.ro”, care au fost înregistrate în aproximativ 25 deani de existență a domeniului „.ro”, și care în prezent nu mai sunt folosite, fie că firmele ce le-au solicitat au dispărut, fie că persoana care le-a solicitat nu mai are nevoie de acele nume în prezent;

Un volum mare de domenii înseamnă ș iun volum mare de resurse necesare. La nivelul serviciului la care s-a ajuns în ultimii 24 deani, este aproape imposibil ca mentenanța și securitatea sistemelor să se bazeze doar pe veniturile din înregistrările domeniilor noi, acesta având un trend descrescător


Contravaloarea serviciului de înregistrare și mentenanță va duce la
posibilitatea asigurării securității și stabilității serviciului RoTLD, având în vedere că mediul virtual este din ce în ce mai agresiv asupra Internetului;"
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:31, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniu .ro sa-l achizitionez ca pers. fizica sau juridica ContSters205308 ContSters205308 Buna seara doresc sa inregistrez un domeniu web, insa nu stiu care e diferenta daca i-l cumpar pe pers. fizica sau juridica. Si numele domeniului sa coincida ... (vezi toată discuția)
Opozitie la inregistrarea unei marci si protejare domeniu internet di-giv di-giv Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Detin un domeniu de mai mult de 5 ani pe care l-am dezvoltat si care are utilizatorii sai. Domeniul este de genul ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)