avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Taxa abuziva?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Taxa abuziva?

As dori sa stiu daca exista o metoda prin care se poate anula obligativitatea platii taxei de mentenanta impusa de RoTld, incepand cu martie 2018, pentru website-urile ".ro". Tin sa precizez ca la momentul achizitiei celor doua domenii pe care le detin, vanzarea de domenii ".ro" se facea "pe viata". Plateai o singura data... Este corect ca cei care au platit "pe viata", o singura taxa, sa mai plateasca acum taxa de "mentenanta"? Cum as putea refuza legal un astfel de abuz? Pentru mine asta reprezinta: un abuz!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:24, 12 August 2017
Dumneavoastra nu aveti contract cu RoTld, deci nu RoTld v-a facut promisiuni de care nu se mai tine. RoTld nu vinde domenii, ci doar le atribuie sau le retrage. Domeniile .ro nu pot fi cumparate. Daca nu sunt folosite in mod onest ele pot fi retrase in orice moment. Daca nu va indepliniti obligatiile legale, ele pot fi retrase in orice moment.
Asa este, RoTld le supravegheaza, dar daca nu gresesc, .ro era singurul domeniu care se cumpara...cu ajutorul unei singure plati, si nu una anuala ca in celelalte cazuri. De ce eu sa platesc +/-50 de euro pe baza unei astfel de idei, ca apoi o institutie sa schimbe jocul din mers si sa imi ceara alti bani? Economic vorbind, eu am platit in avans, bani de care ei s-au folosit, iar cei ce inregistreza astazi un domeniu .ro platesc doar +/- 10 euro. Nu mi se pare just. Sa mi se scada si dobanda anuala bancara pentru ca am investit 5 ani in avans, stiind ca nu vor exista si alte costuri.
Poate reuseste altcineva sa gaseasca o solutie. Eu unul stiu ca nu voi lasa lucrurile asa. Cu siguranta exista o hiba ce va da peste cap aceste tampenii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti de ex. [ link extern ]

Pe scurt: domeniile .ro nu se pot vinde.

ICI a pasat de fapt tarasenia guvernului, care trebuia sa trimita un proiect de lege la Parlament, dar MCSI a repasat-o ICI-ului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)
De ce tocmai de acolo ? Stadva Stadva In scopul eliberarii unui domeniu web cu extensia .ro , trebuie sa dovedesc , conform procedurilor institutiei de profil din Romania ( ROTLD ), ca firma care ... (vezi toată discuția)