avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... De ce nu se respecta REGULAMENTUL de concurs pentru 15 ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

De ce nu se respecta REGULAMENTUL de concurs pentru 15 Noiembrie 2009 ?

Se pare ca si in aceasta sesiune (la fel ca in celelalte) nu se respecta Regulamentul de concurs !
Mai precis, desi se precizeaza clar categoriile ce se pot inscrie la examenul pentru trecere in corpul magistratilor pentru cei cu vechime de peste 5 ani in functii juridice (art. 2 din regulament) s-au inscris iar judecatori si procurori activi care doresc sa ajunga intr-un anumit oras ori sa eludeze examenul de final de la Institutul de Magistratura. Anul trecut am inchis ochii la faptul ca in zona mea toate posturile scoase la concurs au fost ocupate numai de judecatori (care intrasera in sistem intr-una din sesiunile anterioare, dar nu au prins localitatea de domiciliu), anul acesta vreau sa lansez un semnal.
Asa ceva nu se mai poate !!!
Chiar trebuie in fiecare ca locurile scoase la concurs sa fie ocupate doar de magistrati (si eventual ce ramane de avocati, juristi ori alte categorii) ?
Practic e o situatie fara iesire intrucat posturile (si asa putine) sunt ocupate tot de magistrati (dar din alte zone). Cele care se elibereaza in urma treceri pe o functie similara in zona aleasa oricum nu vor fi scoase imediat la concurs.
Si atunci de ce se plang cei de la CSM ca nu sunt magistrati, cand ei accepta aceste categorii de persoane (judecatori si procurori) la examen ?

Regulamentul este prezentat in Hotararea nr. 123/07 Februarie 2008 - [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
king_julian, utilizator
Cel mai recent răspuns: king_julian , utilizator 15:47, 17 Noiembrie 2009
:)) Am o sora, dar din pacate este deja magistrat ! (asta ca sa intru si eu in gluma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numirea direct pe post - o noua gaselnita Mihai 465 Mihai 465 Fiind in perioada depunerii dosarelor pentru admiterea in magistratura cu vechime de 5 ani ghiciti cine se inscriu de zor: absolventi de INM, judecatori, ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere in magistratura Sorin_cr Sorin_cr O mare nelamurire am si eu cu privire la aceste conditii: este necesara aceasta vechime de 5 ani pentru admiterea la csm sau la inm?? a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)