avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imprumut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imprumut

O hirtie scrisa de mana intre doua persoane fizice avind ca scop un imprumut de bani are valoare in instanta executor judecatoresc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:53, 19 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a putea sa fie pus in executare contractul de imprumut tb incheiat la notarul public in forma autentica.Incheiat sub forma unui inscris sub semnatura privata in cazul in care imprumutatul nu restituie suma la scadenta va trebui sa formulati o actiune in justitie.
O valoare are, ce valoare trebuie vazut in functie de alte probe si de modalitatea de redactare.
Mai concret puteti descrie situatia?
Are putere doveditoare conf.art 274-275NCPC,oricum,nu poate fi pus in executare direct de executorul judecatoresc, nu este titlu executoriu,trebuie sa va adresati instantei ptr.obtinere titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)