avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problemă cu spațiul comun în asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problemă cu spațiul comun în asociația de proprietari. Cum se poate rezolva dacă unul dintre vecini ia decizii de unul singur?

Buna ziua, avem următoarea problema la bloc. Pe lateralul blocului avem un spatiu. Privat (verificat pe cadastru / plan de amplasament etc) dar comun. Am stabilit într-o ședință sa incepem demersul sa instalam niste turnicheti ca sa parcam acolo ( pe modelul primul venit, primul servit) toți cei care doresc. Am stabilit că fiecare dintre cei care doresc să facă o cerere (că sa avem o evidență) și costurile le împărțim la cei care doresc sa parcheze. Ideea e că în bloc, unul din vecini a schimbat lacătul la unul din turnicheti și și-a pus lacătul lui că "el a vorbit cu dezvoltator că sa își aleagă ce loc vrea el afară și acolo sa parcheze că e al lui". Locuri private sunt numai la subsol. Ce putem face ca asociație ca sa îl penalizăm in vreun fel? Politia locala zice că nu e treaba lor, etc. Cu discuția direct nu s-a rezolvat - am discutat și în particular cu el, și la 4 ședințe separate de bloc. Nimic.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:55, 19 Decembrie 2017
tomaberta a scris:

ni s-a spus că pt veniturile din chirie la asociație, trebuie să plătim TVA,

Cine a facut afirmatia nu stapaneste dispozitiile care guverneaza functionarea asociatiilor de proprietari
Asociatiile de proprietari pot inchiria partea comune din imobil iar sumele se depoziteaza un fondul de reparatii -fara alte obligatii de plata
Am înțeles. Și acum "lovitura finală". S-a dus președintele la el cu contractul și s-a făcut că plouă. Cum procedam într-o astfel de situație?
Fiind un spatiu comun asociatia poate interveni, nu neaparat in forta, adica sa (nu) il ia (inca) la cafteala, dar daca nu intelege cu vorba buna, intelegem ca Turile alea au fost platite de catre ceilalti posesori de auto, el a platit?, mai discutati amiabil cu el si ii spuneti ca asociatia nu-i sat fara caini, ca daca ploua sa isi ia umbrela, ii spuneti ca treb sa se supuna majoritatii, ca asa-i in tenis si daca tot ploua ii dati locul altui posesor auto. individul poate sa faca spume, nu are unde sa se duca sa reclame, daca il apuca damblaua sa strice ceva prin jur ii faceti o reclamatie la politie pentru distrugere si il potoliti.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Blocator pus abuziv de catre un vecin LiviaDianu LiviaDianu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, iar parcarea din fata blocului este proprietatea privata a blocului. ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva spatiu comun asociatie pauldecuseara pauldecuseara Buna ziua, Imi puteti spune va rog ce mijloace are o Asociatie de Proprietari impotriva locatarilor care ocupa abuziv spatiile comune ale asociatiei? Ca sa ... (vezi toată discuția)