avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... A trecut un an de la decesul tatălui meu într-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

A trecut un an de la decesul tatălui meu într-un accident auto. De ce n-a fost arestat vinovatul până acum?

Buna, tatal meu a avut un acident din care a decedat, era nevinovat mergea regulamentar, a intrat altul dupa contrasens in el, intrebarea mea este ca cel vinovat nici macar nu l-au arestat, nici macar acuma dupa un an de zile (am avocat pus si toate cele dar presimt ca ceva nu este bine, sper ca ma puteti ajuta).

La judecatorie sunt doua dosare unul care este intitulat "Obiectul cauzei: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară" unde a si fost cateva sedinte si altul care se cheama "Obiectul cauzei: ucidere din culpă" unde nu sa facut nici o sedinta, nu stiu daca asa este normal.

Avocatul meu mi-a spus ca dupa ce termina cu camera preliminara (unde participa doar inculpatul si avocatul sau, asa mi-a spus el), dupa acea se incepe cu celalt dosar "ucidere din culpa".

Sunt practit nedumerit, pur si simplu numai inteleg nimic ( la toate cunostintele mele care aud si au fost in cazuri de genul, mi-au spus ca vinovatul a fost arestat pe loc de la fapta locului).
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 00:13, 20 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul de fata din cate inteleg, dosarul se afla in procedura in camera preliminara.
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Banuiesc ca v-ati constituit parte civila in procesul penal.
In calitate de parte civila, aveti dreptul sa formulati în scris, in termenul stabilit de judecator, cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Daca avocatul dvs v-a spus ca in aceasta procedura participa doar inculpatul, inseamna ca nu prea are chef de treaba sau poate nu stie...
Inseamna ca banuielile mele nu sunt nebunesti doar din capul meu, ci este ceva adevarat, am dreptul de a formula in scris cereri si exceptii, dar deocamdata avocatul meu nu a formulat nimica, findca mi-a spus ca la sedinte se prezinta doar inculpatul cu avocatul lui :), iar ca noi nu avem ce face acolo, si mi-a mai spus ca cei din camera preliminara adica inculpatul cu avocatul lui acuma se judeca, ca sa ii de-a permisul de conducere inapoi pentru a putea conduce!!!!. Nu stiu ce sa mai zic oricum mersi frumos pentru raspuns !
Legea permite ca modalitate de executare si suspendarea sub supraveghere pentru infractiunea de ucidere din culpa, in functie de pedeapsa aplicata, de antecedentele penale, de modul de savarsire a infractiunii, de circumstante atenuante, recunoastere. Se poate lua masura arestarii preventive (ca exemplu) fata de o persoana care aflata in stare avansata de ebrietate provoaca un accident rutier din care rezulta decesul unei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna ziua si Hristos a inviat !!! Sunt cercetat intr-un dosar cu ucidere din culpa in care sunt inculpat pe data de 28 februarie a fost trimis la camera ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)